Μέσω του προσωπικού του προφίλ  στο F/B  ο Δικηγόρος της Σάμου Γιάννης Καλτάκης  γνωστοποίησε την πρόθεση του να είναι υποψήφιος πρόεδρος  στις επερχόμενες εκλογές του Δικηγορικού Συλλόγου.
Συγκεκριμένα αναφέρει:
Αγαπητές/οι συνάδελφοι και φίλοι,
Με την συγκεκριμένη ανάρτησή μου θα ήθελα να γνωστοποιήσω την πρόθεσή μου να κατέλθω στις επικείμενες εκλογές του δικηγορικού συλλόγου Σάμου ως υποψήφιος Πρόεδρος.
Στις προηγούμενες εκλογές είχα την τιμή να εκλεγώ ως μέλος του Δ.Σ του συλλόγου και να υπηρετήσω το σώμα έχοντας ως γνώμονα το συλλογικό συμφέρον. Επεδίωξα με ακεραιότητα και ανιδιοτέλεια να βρίσκομαι δίπλα στους συναδέλφους μου όπως κάνω από την πρώτη ημέρα που ορκίστηκα δικηγόρος πριν 31 χρόνια.
Μετά από μια μεγάλη πορεία στις δικαστικές αίθουσες και αγώνες για τον κλάδο μας, σε μια εποχή που οι ακρίτες δικηγόροι συνεχίζουμε να αντιμετωπίζουμε πληθώρα προβλημάτων και προκλήσεων δηλώνω ενεργά παρών στον αγώνα για να ακουστεί ακόμα πιο δυνατά η φωνή μας. Η αναβάθμιση του κύρους του κλάδου μας και ο εκσυγχρονισμός του συνεπάγεται και πιο ισχυρή υποστήριξη των ευάλωτων της κοινωνίας μας μέσω του δικηγορικού σώματος. Καλώ όλες και όλους με μαχητικότητα και αυταπάρνηση να συστρατευτούμε σε ένα κοινό μέτωπο το οποίο μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες θα στοχεύσει στην ίση αντιμετώπιση μας απέναντι στους μεγάλους δικηγορικούς συλλόγους της χώρας αλλά και την εξασφάλιση της ορθής απονομής της δικαιοσύνης.