ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μια πρωτότυπη εθελοντική πρωτοβουλία ξεκινάει ο Δήμος Ανατολικής Σάμου με τίτλο

« Υιοθετούμε τις Γειτονιές μας – Ομορφαίνουμε την πόλη μας» την Κυριακή 5 Ιουνίου κι ώρα 9.30 – 12.30.

Η ενέργεια υποστηρίζεται από το Δήμο και πραγματοποιείται για πρώτη φορά, πιλοτικά σε συνεργασία με τα εθελοντικά κλιμάκια της πόλης μας, τις Κοινότητες  και ενεργούς πολίτες σε Γειτονιές της πόλης της Σάμου και του Άνω Βαθέος.

Μια ιδέα που θα εφαρμοστεί σε μία γειτονιά θα μπορεί βήμα-βήμα να πάει σε πολλές γειτονιές, με το μεράκι και το ενδιαφέρον των κατοίκων. Ο Δήμος θα ανταποκριθεί σε κάθε κάλεσμα.

Σκοπός είναι η δημιουργία ενός δικτύου περιοχών εθελοντικής δράσης σε συνεργασία με τους κατοίκους περιοχών, για τη διατήρηση του καθαρού περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής, αναδεικνύοντας την αξία της συνεργασίας και της ομαδικότητας.

Επιπλέον το απόγευμα της Κυριακής 5 Ιουνίου και ώρα 18:00 θα πραγματοποιηθεί συνάντηση για μικρούς και μεγάλους στην πλατεία Πυθαγόρα γιορτάζοντας την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος με παιχνίδια και πολλά χαμόγελα, με την καθοδήγηση του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού.

 

Γιορτάστε μαζί μας την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος! Ζήστε τη χαρά της δράσης και του αποτελέσματός της με την συμμετοχή σας!

 

Από το Δήμο Ανατολικής Σάμου