Τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο της Σάμου αναδεικνύει για άλλη μια φορά με ανακοίνωσή του ο σύλλογος εργαζομένων. Μεταξύ αυτών επισημαίνει την έλλειψη ζεστού νερού εδώ και τρία χρόνια σε όλα τα τμήματα και τις  κλινικές του νοσοκομείου, (ανάμεσά τους η παιδιατρική και η μαιευτική),  ενώ σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί και η έλλειψη θέρμανσης αφού όπως τονίζουν οι εργαζόμενοι δεν έχει γίνει ακόμη προμήθεια πετρελαίου.

  Επίσης υπάρχουν   σώματα θέρμανσης τα οποία λείπουν από τους θαλάμους καθώς και τα χαλασμένα που δεν λειτουργούν ακόμη και όταν υπάρχει πετρέλαιο. Πολλά κλιματιστικά  δεν λειτουργούν αφού δεν γίνεται προμήθεια ανταλλακτικών ώστε να επισκευαστούν!

 «Σε όλα τα παραπάνω προστίθενται οι χαλασμένες είσοδοι οι οποίες παραμένουν μέρα – νύχτα ανοιχτές! Στην παλιά κεντρική είσοδο εδώ και ένα χρόνο έχει σπάσει ένα τζάμι και δεν έχει γίνει αντικατάσταση του από καμία διοίκηση του τελευταίου έτους!

   Τα προβλήματα της θέρμανσης και του ζεστού νερού δεν αφορούν μόνο τους ασθενείς αλλά και το προσωπικό του νοσοκομείου αφού οι νυχτερινές βάρδιες το χειμώνα δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν από το κρύο.

   Αυτό είναι αποτέλεσμα της υποχρηματοδότησης και των περικοπών τα οποία είναι  τακτική και της σημερινής και της προηγούμενης κυβέρνησης, ώστε να παρουσιάζουν «πλεόνασμα».

  Απαιτούμε να δοθεί τέλος σε αυτή την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο μας άμεσα!

       Να συντηρηθούν, να επισκευαστούν ή να αντικατασταθούν όπου απαιτείται όλα τα κλιματιστικά και τα σώματα θέρμανσης.

       Να γίνει άμεσα προμήθεια πετρελαίου ώστε να λυθούν τα χρόνια προβλήματα του ζεστού νερού και της θέρμανσης σε όλα τα τμήματα και τις κλινικές του νοσοκομείου μας τώρα!

      Η Διοίκηση της 2ης ΥΠΕ και το υπουργείο έχει ευθύνη για την εξασφάλιση πετρελαίου και υλικών που σχετίζονται με την θέρμανση στο Γ.Ν. Σάμου αν υπάρχει κώλυμα στην προμήθεια του από το νοσοκομείο για οικονομικούς λόγους»αναφέρουν χαρακτηριστικά οι εργαζόμενοι στην σχετική ανακοίνωση ζητώντας αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν σύστημα Υγείας καθώς και  την άμεση και επαρκή χρηματοδότηση της υγείας από τον κρατικό προϋπολογισμό!