Χωρίς παιδίατρο και πάλι έμεινε η παιδιατρική κλινική του Νοσοκομείου Σάμου.

Συγκεκριμένα την Κυριακή (14/07) η μοναδική παιδίατρος κα Δήμητρα Λάμπρου, λόγω ενός σοβαρού προβλήματος υγείας της μητέρας της, αναγκάστηκε να τη συνοδέψει σε Νοσοκομείο των Αθηνών.

Ξανά λοιπόν το πρόβλημα γίνεται ακόμη μεγαλύτερο  εφόσον δεν υπάρχει παιδίατρος να εξετάσει τα παιδιά που ήταν σε προγραμματισμένα ραντεβού, αλλά και ιατρός για την παιδιατρική και Μαιευτική κλινική.

Εδώ και ένα χρόνο περίπου δεν υπάρχει παιδίατρος παρά μόνο μία η οποία έχει αποσπαστεί από το ΚΕΦΥΑΠ. Ενώ η διοίκηση του Νοσοκομείου έχει προκηρύξει δύο θέσεις μόνιμων παιδιάτρων κανείς δεν έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον γεγονός που φανερώνει ότι πρέπει να υπάρξουν εκείνα τα κίνητρα που  θα προτρέψουν τους νέους να ταξιδέψουν και να αποδεχτούν τη θέση σε ένα ακριτικό νησί του Αιγαίου όπως την Σάμο.

 

Άραγε εκεί στην 2η ΔΥΠΕ και στο Υπουργείο Υγείας, έχουν στραμμένα τ’ αυτιά τους στη Σάμο; Έχουν κατανοήσει ότι στην Σάμο δεν υπάρχει η πολυτέλεια να φύγεις από το ένα νοσοκομείο  και να πας σε άλλο;

Αν τώρα η διοίκηση θεωρεί ότι θα λειτουργήσει η κλινική με γιατρούς άλλων ειδικοτήτων και αυτό είναι λύση τότε μάλλον δεν επιθυμούν να λυθεί το πρόβλημα. Ούτε η λύση βέβαια είναι να ζητούμε επίμονα από μια γιατρό χωρίς άδεια και χωρίς ρεπό να κρατά ανοικτή μια ολόκληρη κλινική.

Σίγουρα οι ανθρώπινες αντοχές δεν είναι απεριόριστες και αλίμονο αν θελήσουμε  να τις δοκιμάσουμε!!!

ΠΗΓΗ:Samostoday