Ενώ υπήρξε άμεση κινητοποίηση για την αντιμετώπιση της έκτακτης ανάγκης που προέκυψε για την αντικατάστασή της,   για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί η άδειά της, τόσο από τον βουλευτή Σάμου Χ. Στεφανάδη ο οποίος ζήτησε με τη σειρά του την παρέμβαση του υπουργού Β. Κικίλια δεν έχει καλυφθεί η παιδιατρική κλινική.

Συγκεκριμένα ενώ ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας διέταξε την μετακίνηση του ιατρού Γεώργιου Υφαντή, Διευθυντή Παιδιατρικής, Υπεύθυνο για το Συντονισμό της Επιστημονικής Λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Καρλοβασίου Σάμου, στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου «Άγιος Παντελεήμων», από την Τρίτη 16 Ιουλίου 2019 έως και την Παρασκευή 19 Ιουλίου 2019, για κάλυψη επιτακτικών υπηρεσιακών αναγκών του Παιδιατρικού Τμήματός του, ο κ. Υφαντής δεν προσήλθε (για άλλη μια φορά) καθώς έκανε χρήση της άδειας ανατροφής που δικαιούται.

Να σημειώσουμε ότι η άδεια ανατροφής προηγήθηκε της απόφασης της Διοικήτριας της 2ης ΔΥΠΕ κας Όλγας Ιορδανίδου, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η σύζυγος του κ. Υφαντή που εργάζεται επίσης στο Κ.Υ. Καρλοβάσου, έκανε η ίδια χρήση της συγκεκριμένης άδειας την οποία διέκοψε για άγνωστους λόγους πριν λίγες ημέρες.

Την άδεια ανατροφής του κ. Υφαντή υπέγραψε ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Κ.Υ. Καρλοβάσου Γιώργος Κουτσοδόντης.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες έχει ζητηθεί από τη διοικήτρια του Νοσοκομείου Χίου να μετακινηθεί παιδίατρος για να επιλυθεί προσωρινά το πρόβλημα.

Να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ στην Παιδιατρική Κλινική του νοσοκομείου νοσηλεύονται εννέα μικρά παιδιά και είναι απαραίτητη η υπηρεσία της στη Μαιευτική Κλινική (τοκετός) και τα χειρουργεία των παιδιών.

Το Νοσοκομείο Σάμου διαθέτει Παιδιατρική Κλινική εννέα κλινών και εξυπηρετεί 30.000 πληθυσμό, 4-5 χιλιάδες μετανάστες-πρόσφυγες και το καλοκαίρι χιλιάδες παραθεριστές.

Η Ομοσπονδία ζητούσε από τον Υπουργό Υγείας την άμεση επίλυση του προβλήματος, καθώς όπως τονίζει «κινδυνεύουν τα παιδάκια που βρίσκονται στο νησί».

Επίσης τεράστιο θέμα έχει προκληθεί και στην Μαιευτική Κλινική καθώς απαιτείται παρουσία παιδιάτρου στις καισαρικές τομές αλλά και για την εξέταση των νεογνών.