Συνεδρίασε το δημοτικό συμβούλιο Σάμου την Κυριακή το μεσημέρι για την  εκλογή προεδρείου και των μελών της οικονομικής επιτροπής και της επιτροπής ποιότητας ζωής.

Αρχικά ο αντιδήμαρχος Πάρις Παπαγεωργίου που ανέλαβε την προεδρεία του συμβουλίου ως την ανάδειξη του νέου ζήτησε επί της διαδικασίας από την πλειοψηφία να προτείνει τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, από την μείζονα αντιπολίτευση τον αντιπρόεδρο και από την ελάσσονα τον γραμματέα.

Η πλειοψηφία πρότεινε  ξανά τον Κώστα Αμυρσώνη ο οποίος εκλέχτηκε από την δεύτερη ψηφοφορία καθώς στην πρώτη από τους 26 παρόντες οι 15 είχαν βάλει σταυρό στο όνομα του ενώ 4 είχαν ρίξει το ψηφοδέλτιο  χωρίς σταυρό , 7 ήταν λευκά και ένα άκυρο. Χρειάστηκε λοιπόν άλλη μια ψηφοφορία όπου διευκρινίστηκε ότι και χωρίς σταυρό το ψηφοδέλτιο με το όνομα του κ. Αμυρσώνη ήταν έγκυρο. Έτσι τελικά αναδείχτηκε πρόεδρος με 20 ψήφους ενώ  βρέθηκαν 3 άκυρα και 5 λευκά ψηφοδέλτια.

Από την μείζονα αντιπολίτευση ΔΡΑΣΗ- ΕΝΟΤΗΤΑ-ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ,  προτάθηκε αντιπρόεδρος ο Δημήτρης Βολακάκης  ο οποίος ψηφίστηκε από την πρώτη ψηφοφορία  από τους 27 παρόντες  και έλαβε 23 ψήφους ενώ βρέθηκαν 3 άκυρα και 1 λευκό ψηφοδέλτιο.

Από την ελάσσονα αντιπολίτευση μόνο από  την  ΑΝΑΤΡΟΠΗ  προτάθηκε ο επικεφαλής Χρήστος Χατζηχριστοδούλου  αφού η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ   δεν επιθυμεί να συμμετέχει  στο προεδρείο ενώ  ο Αντώνης Σίμος από την ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ δεν παρέστη  στην συνεδρίαση.

Χρειάστηκαν τρεις ψηφοφορίες για να συγκεντρώσει τους 17 τουλάχιστον ψήφους που απαιτούνται για την εκλογή . Στην 1η ψηφοφορία έλαβε  από τους 26 ψηφίσαντες 8 ψήφους, 4 ψηφοδέλτια ήταν άκυρα και 15 λευκά. Στην 2η ψηφοφορία  έλαβε πάλι 8 ψήφους με 5 άκυρα και 1 λευκό ψηφοδέλτιο ενώ στην 3η πήρε 21 ψήφους, βρέθηκαν 5 λευκά και 1 λευκό ψηφοδέλτιο.

Για την οικονομική επιτροπή   τα πέντε μέλη που πρότεινε ο Δήμαρχος Μιχάλης Αγγελόπουλος  ήταν οι πέντε αντιδήμαρχοι Βασίλης Βαλκαμλής , Ανδρέας Βασιλάκης, Τάσος Καλατζής, Πάρις Παπαγεωργίου και Χρήστος Σεβαστάκης ενώ  για αναπληρωματικά πρότεινε την Ιωάννα Καραγιάννη, την Άννυ Ανδρεάδη και τον  Κυριάκο Πατσίδη.

Η ΔΡΑΣΗ- ΕΝΟΤΗΤΑ- ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ πρότεινε ως τακτικά μέλη τον Νίκο Τριανταφύλλου  και τον Βαγγέλη Καρλοβασίτη και αναπληρωματικό μέλος τον Δημήτρη Μηλλίγκο.

Η λαική Συσπείρωση πρότεινε τακτικό μέλος τον  Κώστα  Τζίχα και αναπληρωματικό τον Δημήτρη Μαυρατζώτη.

Τέλος η ΑΝΑΤΡΟΠΗ πρότεινε τακτικό μέλος τον Χρήστο Χατχηχριστοδούλου και αναπληρωματικό τον Στέλιο Μάη.

Από την ψηφοφορία έλαβαν οι :

Βασίλης Βαλκαμλής 23 ψήφους

Ανδρέας Βασιλάκης 24

Τάσος Καλατζής 23 ψήφους

Πάρις Παπαγεωργίου 23

Χρήστος Σεβαστάκης 23

Από την αντιπολίτευση τακτικά μέλη εκλέχτηκαν οι Βαγγέλης Καρλοβασίτης με 23 ψήφους, Νίκος Τριανταφύλλου με 25 ψήφους και ο Κώστας Τζίχας με 24.

Αναπληρωματικά μέλη εκλέχτηκαν οι : Άννυ Ανδρεάδη με 22 ψήφους, Ιωάννα Καραγιάννη με 24, Κυριάκος Πατσίδης με 21, Δημήτρης Μηλλίγκος με 25 και Μαυρατζώτης Δημήτρης με 27.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο δήμαρχος αναμένεται να ανακοινώσει άμεσα τα ονόματα εννέα εντεταλμένων δημοτικών συμβούλων  για θέματα , τουρισμού, αθλητικών υποδομών, εμπορίου, γυναικείας επιχειρηματικότητας κ.α.