Το υφιστάμενο ωράριο λειτουργίας με μικρές τροποποιήσεις θα εφαρμόσει τελικά ο Εμπορικός Σύλλογος Σάμου. Η απόφαση πάρθηκε μετά από αρκετή ώρα συζήτησης και προβληματισμό από τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου. αποφάσισε το βράδυ της Δευτέρας ο Εμπορικός Σύλλογος Σάμου.

Στην συζήτηση που προκλήθηκε με πρωτοβουλία του Συλλόγου τα μέλη επεξεργάστηκαν τις τρεις αιτιολογημένες προτάσεις που είχε φέρει το Δ.Σ με την πλειοψηφία να υποστηρίζει ότι η μείωση η η αλλαγή του ωραρίου θα φέρει μεγαλύτερη οικονομική ζημία παρά  οφέλη. Συγκεκριμένα  σύμφωνα με τους εμπόρους οι ώρες ουσιαστικά που θα  ήταν κλειστά τα μαγαζιά δεν είναι τόσες πολλές που θα επηρεάσουν ιδιαίτερα την κατανάλωση του ρεύματος.

Πολλοί πρότεινα επίσης να υπάρξουν αλλαγές μετά τα Χριστούγεννα δηλαδή τον Γενάρη και Φλεβάρη με τα καταστήματα να ανοίγουν απόγευμα  μόνο Τρίτη και Παρασκευή ωστόσο οι περισσότεροι αντέδρασαν λέγοντας ότι το  καταναλωτικό κοινό της Σάμου δε θα μπορέσει να εξυπηρετηθεί αλλά και οι  προσωρινές αλλαγές θα επιφέρουν σύγχυση.

Τελικά  αποφασίστηκε το χειμερινό ωράριο να  έχει ως εξής:

Δευτέρα, Τετάρτη, συνεχές από τις 9.00-14.00

Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή σπαστό 9.00-14.00 & 17.30-20.30

Σάββατο από τις 09:00-15:00

Επίσης οι έμποροι δεσμεύτηκαν να συζητήσουν ξανά το θέμα της αλλαγής του ωραρίου για τους θερινούς μήνες ενώ έθεσαν μία σειρά ζητημάτων που αφορούν την έλλειψη θέσεων στάθμευσης για τη διευκόλυνση των καταναλωτών, σωστού ηλεκτροφωτισμού σε πολλά σημεία των εμπορικών δρόμων καθώς και το θέμα της υποβάθμισης συγκεκριμένων σημείων του εμπορικού.

Τέλος αποφασίστηκε η παράταση του υφιστάμενου Διοικητικού Συλλόγου μέχρι το τέλος  του έτους έτσι ώστε να μπορέσει ο Σύλλογος να  καταφέρει να συντονιστεί και σε συνεργασία με το Δήμο να διοργανώνει  κάποιες εκδηλώσεις  εν όψει των Χριστουγέννων.