Πρώτη θέση και χρυσό μετάλλιο για τη Βασιλική Νιτσόλα στην ιστιοπλοϊα, κατηγορία Laser 4.7 (κορίτσια), στο Κάουνας της Λιθουανίας

Μια πολύ μεγάλη διάκριση χάρισε στην Ελλάδα και τη Σάμο η Βασιλική (Βάλια) Νιτσόλα του Ναυτικού Ομίλου Σάμου που συμμετείχε με την αντιπροσωπεία της Σάμου στο Κάουνας της Λιθουανίας στους 51ους Διεθνείς παιδικούς αγώνες. Να σημειώσουμε ότι ο Ναυτικός όμιλος Σάμου ήταν ο μόνος από ολόκληρη την Ελλάδα που συμμετείχε.

Η Βασιλική (Βάλια) Νιτσόλα πήρε μέρος στην κατηγορία Laser 4.7 κοριτσιών, ενώ ν’ αναφέρουμε ότι οι συγκεκριμένοι αγώνες τελούν υπό την αιγίδα της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής.

Οι αγώνες είχαν διάρκεια τρείς μέρες και κάθε μέρα διεξάγονταν τρεις αγώνες. Την πρώτη μέρα στο τέλος του δεύτερου αγώνα ξέσπασε καταιγίδα και υπήρχαν πολύ μεγάλες δυσκολίες ώστε ν’ ανταπεξέλθουν οι διαγωνιζόμενες. Χαρακτηριστικά ν’ αναφέρουμε ότι υπήρξε και ανεμοστρόβιλος που καθιστούσε ακόμα δυσκολότερη τη διεξαγωγή του αγώνα, ενώ η ατμόσφαιρα ήταν ιδιαίτερα ηλεκτρισμένη με κεραυνούς, αστραπές και βροντές.

Τη δεύτερη μέρα ο καιρός ήταν πολύ καλός και οι συνθήκες φυσιολογικές ενώ την τρίτη μέρα υπήρχε άπνοια και πάλι είχε πολύ μεγάλες δυσκολίες, αλλά ο τελευταίος αγώνας την βοήθησε γιατί έτρεξε πάρα πολύ καλά.

Η αθλήτρια του Ναυτικού Ομίλου Σάμου είχε μαζί της τον προπονητή της Βαγγέλη Τσεσμελή που την στήριζε καθόλη τη διάρκεια των αγώνων και της έδινε συμβουλές ενώ   η προπονήτριά της Αναστασία Ξανθάκη δυστυχώς δεν μπορούσε να παρευρεθεί στο Κάουνας με την αποστολή.

Ιδιαίτερα θερμή ήταν η φιλοξενία των διοργανωτών σε όλες τις αποστολές που έλαβαν μέρος  και ήταν μια πολύ ωραία διοργάνωση που πήραν μέρος παιδιά από πάρα πολλές χώρες. Οι συγκεκριμένοι αγώνες ιστιοπλοϊας διεξήχθησαν σε λίμνη (Κaunas Ζalgiris Υacht Club).

Αξίζουν επίσης πολλά συγχαρητήρια σ’ όλη τη Σαμιακή αποστολή που έλαβε μέρος στους αγώνες και στ’ αθλήματα του στίβους και της ιστιοπλοϊας.

πηγη SamosToday