ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Τα Χριστούγεννα είναι η αγαπημένη εορταστική περίοδος για τα παιδιά όλων των ηλικιών μα και μια γιορτή αγάπης και προσφοράς. Φέτος, ο Συνεταιρισμός της Σάμου σε συνεργασία με το Δήμο Ανατολικής Σάμου, το Πανσαμιακό Σωματείο Ατόμων με Αναπηρία “Νίκος Μένεγας- Ο ΙΚΑΡΟΣ” και το Σύλλογο Γονέων και Φίλων Ατόμων με Αναπτυξιακή Υστέρηση “Η ΜΕΛΙΣΣΑ” στέλνουν ένα πανανθρώπινο μήνυμα συνύπαρξης των ανθρώπων και αποδοχής της διαφορετικότητας: Αφιερώνουν τη μεγάλη γιορτή που συνδιοργανώνουν στο Μουσείο Οίνου την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2022 από τις 11 το πρωί ως τις 10 το βράδυ στο Πανσαμιακό Σωματείο Ατόμων με Αναπηρία, επιδιώκοντας την αύξηση του βαθμού ένταξης των ατόμων με αναπηρία στην πολιτική, κοινωνική, οικονομική και πολιτιστική ζωή του νησιού μας με ιδιαίτερη έμφαση στην ισότητα των ευκαιριών.

Με μια σειρά δρώμενων και πολλά κεράσματα κι εκπλήξεις, σας περιμένουμε όλους, παιδιά και γονείς για να διασκεδάσουμε και να χαρίσουμε πολλά χαμόγελα στα παιδικά προσωπάκια.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα και επιλέξτε:

11:00   Kλόουν και μπαλονοκατασκευές για παιδιά σε συνεργασία με Δήμο Ανατολικής Σάμου

Face painting για όλα τα παιδιά, από 12:00 έως 17:00με τη Μαρία και την Ειρήνη

12:00  Παιδικά χορευτικά από τον «Καρυοθραύστη» με δύο τμήματα του Samos School of Dance της Χριστίνας Τσαρδούλια

13:00   Μαγείρεμα με τους μικρούς μας σεφ, σε συνεργασία με Ανδρέα Λαγό, Βαγγέλη Μπιλιμπά και Βασίλη Σκουρφούντα. Μετά το μαγείρεμα, τα παιδιά θα γευτούν ό,τι έφτιαξαν.

15:00  Ο Άγιος Βασίλης δίνει δωράκια σε ΟΛΑ τα παιδιά!

16:00   Χριστουγεννιάτικη μουσική παράσταση από το Μουσικό Σχολείο Σάμου

17:15  Μια σύντομη παρουσίαση του έργου των συλλόγων «ΜΕΛΙΣΣΑ»και «ΙΚΑΡΟΣ». Στην αίθουσα βραβεύσεων θα διατίθενται προς πώληση διάφορες χειροποίητες κατασκευές από τα μικρά μας«Μελισσάκια»

17:30  Χορευτικό δρώμενο και κάλαντα από τα παιδιά του Συλλόγου «Μέλισσα»

18:15  Κάλαντα από τη Στρατιωτική Μουσική της 79 ΑΔΤΕ

19:00 Παιδικό χορευτικό από DanceStudio ΚΑΡΛΟΒΑΣΙ- Μαρίας Χατζηνικολάου

19:30 Παραδοσιακά κεράσματα σε πιατέλες από γυναίκες-παραγωγούς, μέλη του Συνεταιρισμού, στην αίθουσα υποδοχής του Μουσείου. Επίσης, κέρασμα κρασιών του Συνεταιρισμού σε κάθε ενήλικο επισκέπτη.

20:00  Σύντομος χαιρετισμός από τους συνδιοργανωτές  και αμέσως μετά, ξεκινά ένα 2ωρο μουσικό εορταστικό πρόγραμμα με το ντουέτο του Τάσου και του Χρήστου στα κρουστά, την κιθάρα και φωνή.

 

 

Είσοδος: 2 ευρώ για τους ενήλικες και ΔΩΡΕΑΝ για τα παιδιά.

Τα χρήματα ​που θα συλλεγούν από την εκδήλωση ​θα διατεθούν προς ενίσχυση του Πανσαμιακού Σωματείου Ατόμων με Αναπηρία «Νίκος Μένεγας-Ο ΙΚΑΡΟΣ»

Οι διοργανωτές εκφράζουν τις βαθύτατες ευχαριστίες τους σε όλους τους εθελοντές που προσφέρθηκαν να συνδράμουν στην επιτυχή διοργάνωση της εκδήλωσης. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στους συμμετέχοντες αγαπημένους chef Ανδρέα Λαγό, Βαγγέλη Μπιλιμπά και Βασίλη Σκουρφούντα, στο SoundColors του Γιώργου Κωνσταντινίδη για τη δωρεάν ηχητική κάλυψη, στο BioSamos, το CateringAnthemisκι όλους τους φορείς μα και τους ιδιώτες που προσέφεραν αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες και τα προϊόντα τους, προς όφελος των ατόμων με αναπηρία.

Αυτό το μήνυμα συνύπαρξης, είναι διαχρονικό!