ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πραγματοποιήθηκε, όπως είχαμε ανακοινώσει, ευρεία σύσκεψη στο Υπουργείο Οικονομικών, σήμερα το μεσημέρι για το θέμα του παλιού ΚΥΤ της πόλης της Σάμου.
Στη σύσκεψη που έγινε υπό την προεδρία του Υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας / Christos Staikouras , εκτός από εμάς, παρευρέθησαν ο Γ. Γ. Του Υπουργείου Οικονομικών κ. Ε. Μαστρομανώλης, ο Γ. Γ. Του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Ε. Λογοθέτης, ο Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου κ. Γ. Στάντζος, ο Ειδικός Γραμματέας του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Ε. Κωνσταντίνου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ανατολικής Σάμου κ. Γ. Κολλάρος, ο Αντιδήμαρχος Ανατολικής Σάμου κ. Γ. Διονυσίου, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Σαμίων κ. Δ. Βογιατζής και η Νομική Σύμβουλος του κ. Υπουργού.
Ο κ. Υπουργός ήταν πλήρως ενημερωμένος για το θέμα που αφορά τόσο το ιδιοκτησιακό καθεστώς του χώρου όσο και όλων των διαδικασιών που απαιτούνται για την ταχεία εκχώρηση του στο Δήμο.
Σε άμεση επικοινωνία, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, που είχε ο κ. Υπουργός με τους εμπλεκόμενους φορείς επέλεξε την πλέον αποτελεσματική και ταχεία διαδικασία για την υλοποίηση της δέσμευσης του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την εκχώρηση του χώρου στους πολίτες.
Ειδικότερα, έθεσε χρονοδιάγραμμα έως το τέλος του τρέχοντος Μαΐου, να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία.
Ευχαριστούμε τον κ. Υπουργό για την απόφαση του να ολοκληρωθεί άμεσα η διαδικασία παραχώρησης. Επίσης, τον ευχαριστούμε και για την αμέριστη στήριξη του σε όλα τα θέματα του Νομού μας, που άπτονται των αρμοδιοτήτων του.​