Συνάντηση χορωδιών από την Σάμο και την Χίο, που επικυρώθηκε με την υπογραφή πρωτοκόλλου αδελφοποίησης, πραγματοποίησε την Πέμπτη στο Καρλόβασι και την Παρασκευή στο Βαθύ, η Ένωση Μικρασιατών Σάμου, στα πλαίσια των Ημερών Μικρασιατικής Μνήμης και Ιωνικού Πολιτισμού. Πήραν μέρος οι Χιώτικες χορωδίες του Λαογραφικού και Πολιτιστικού Ομίλου Χίου «Λέων Αλλάτιος» και του Πολιτιστικού Συλλόγου Λιβαδίων Χίου «Γεώργιος Βούρος» καθώς και η χορωδία της Ένωσης Μικρασιατών Σάμου.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε με χαιρετισμούς της προέδρου της Ένωσης Μικρασιατών Άννας Ψαρρά και του Αντιπεριφερειάρχη Σάμου Νίκου Κατρακάζου, ενώ παρέστησαν από πλευράς Δήμου ο Πρόεδρος του Δημ.Συμβουλίου Κώστας Αμυρσώνης και ο πρόεδρος της Δημ.Κοινότητας Σαμίων Δημήτρης Βογιατζής. Το καλλιτεχνικό μέρος άνοιξε η χορωδία της Ένωσης Μικρασιατών Σάμου, με τέσσερα Μικρασιάτικα τραγούδια, σε διδασκαλία του Στέφανου Πουλτσάκη, με την συνοδεία της ορχήστρας της Ένωσης.

Αμέσως μετά η Ένωση Μικρασιατών απέδωσε τιμή στον συμπολίτη μας και σημαντικό στέλεχος της ελληνικής ναυτιλίας κ.Μανώλη Νιώτη, για την πολύτιμη προσφορά του στην Ένωση και την Σάμο γενικότερα, με επίδοση αναμνηστικών από την Ένωση, αλλά και ένα πίνακα ζωγραφικής από την Γραμματέα κ.Ευδοκία Μαθιού. Ο κ.Νιώτης φανερά συγκινημένος για την τιμή, ευχαρίστησε τον σύλλογο και σαν αντίδωρο χάρισε τον θυρεό της ηγεμονίας για το αρχείο της Ένωσης.

Ακολούθησε με οκτώ τραγούδια από το κλασσικό ελληνικό ρεπερτόριο η χορωδία «Λέων Αλλάτιος», υπό την διεύθυνση του κ.Στέλιου Παντελογιάννη και στο πιάνο ήταν η κ. Κατερίνα Πρίνου. Αμέσως μετά υπογράφτηκε το πρωτόκολλο αδελφοποίησης των χορωδιών Σάμου και Χίου και η ανταλλαγή αναμνηστικών εκατέρωθεν.

Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα έκλεισε η χορωδία «Γεώργιος Βούρος» με επίσης οκτώ τραγούδια από το σύγχρονο ελληνικό ρεπερτόριο. Η ομολογουμένως υπέροχη από πλευράς έμπνευσης, οργάνωσης και συγκίνησης, βραδιά έκλεισε με το τραγούδι ¨Τα κρίνα του γιαλού» της Ευανθίας Ρεμπούτσικα και του Μιχάλη Γκανά, από όλες τις χορωδίες μαζί.

Η Ένωση Μικρασιατών συνεχίζοντας τις δράσεις της, ανεβάζει συνεχώς τον πήχη των πολιτιστικών δραστηριοτήτων στο νησί μας, και φαίνεται να μας επιφυλάσσει πολλές ακόμη εκπλήξεις.

Φωτογραφίες από την εκδήλωση στη σελίδα μας στο Facebook