Στη συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 1η  Φεβρουαρίου, στο Δημαρχιακό Μέγαρο, ο Αντιδήμαρχος σε θέματα προάσπισης και πρόληψης της Δημόσιας Υγείας κος Κιάσσος Εμμανουήλ, ενημέρωσε την Πρόεδρο του Δημοτικού Γηροκομείου Σάμου – Ίδρυμα Ντάελ κα Αρβανίτη Παρασκευή καθώς και εργαζομένους,  σχετικά με την αναγκαιότητα του εμβολιασμού για τον Covid-19, το οποίο δεν αποτελεί μόνο ζήτημα Δημόσιας Υγείας αλλά Στάση Ζωής.

Έπειτα από δικές του ενέργειες και σε συνέχεια του έγγραφου αιτήματός του στην επιστημονικά υπεύθυνη ιατρό Κα Δήμου από την Κινητή Ομάδα Υγείας του ΕΟΔΥ για την ΠΕ Σάμου, θα πραγματοποιηθούν  rapid-tests Covid-19, τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου, στο Δημαρχιακό Μέγαρο και ώρα 13:00 για όλους τους εργαζομένους του Δήμου Ανατολικής Σάμου.

Στις 9 Φεβρουαρίου και 23 Φεβρουαρίου και ώρα 13:00 θα διεξαχθούν rapid-tests Covid-19, υποχρεωτικά, σε όλο προσωπικό της Μονάδας Φιλοξενίας, στο χώρο του Δημοτικού Γηροκομείου.

Κύριο μέλημα αποτελεί η διενέργεια ελέγχων  κάθε 15 μέρες σε όλο το προσωπικό της Μονάδας Φιλοξενίας Σάμου και μια φορά το μήνα δειγματοληπτικός στους εργαζομένους του Δήμου Ανατολικής Σάμου. Ο μηνιαίος επαναλαμβανόμενος  έλεγχος με rapid-test και ο προγραμματισμός του,  θα διενεργείται κατόπιν συνεννόησης με την υπεύθυνη ιατρό  κα Δήμου Ευτυχία.

Η διασφάλιση της Υγείας είναι υπόθεση όλων μας. Μοναδική άμυνα για τη θωράκιση της Δημόσιας Υγείας και των ευπαθών ομάδων είναι ΜΟΝΟ ο εμβολιασμός κατά του Covid-19.

 

Από το Δήμο Ανατολικής Σάμου