Ξεκίνησε από την Τετάρτη 1η Απριλίου  η λειτουργία  του «ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΠΡΩΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΩΣ» στο ΚΥΤ της Σάμου  για τον έγκαιρο εντοπισμό πιθανών κρουσμάτων κορονοϊού σε μετανάστες-πρόσφυγες με πρωτοβουλία και χρηματοδότηση από πόρους της Π.Β.Α.

Στόχος της δημιουργίας τους,  η ελάφρυνση των νοσοκομείου και η προστασία της υγείας του γηγενούς πληθυσμού και των  μεταναστών- προσφύγων.

Στην Σάμο ανταποκρίθηκαν στην σχετική εκδήλωση ενδιαφέροντος  της Περιφέρειας μία γιατρός και  δύο νοσηλευτές. Αναμένονται δύο ακόμη γιατροί και ένας νοσηλευτής  προκειμένου να λειτουργήσουν δύο βάρδιες όπως δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου Βασίλης Πανουράκης.

Ο κ. Πανουράκης ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Β. Αιγαίου για την πρωτοβουλία αλλά και την χρηματοδότηση  καθώς και τον ειδικό του συνεργάτη Πολυκράτη Κωνσταντινίδη που βοήθησε ώστε να στηθούν τα προσωρινά αυτά ιατρεία. Εξάλλου σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη αναμένονται άλλοι δύο οικίσκοι να τοποθετηθούν στο σημείο που βρίσκεται ο μεγάλος κάδος των απορριμάτων ο οποίος έχει ζητηθεί να απομακρυνθεί προκειμένου αυτοί να χρησιμοποιηθούν για ιατρεία που θα εξετάζουν τους μετανάστες  για οποιαδήποτε άλλη πιθανή ασθένεια εκτός του κορονοιού.