Ο Δήμος Ανατολικής Σάμου,  με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας, που έχει καθιερωθεί να εορτάζεται κάθε χρόνο την 1 Οκτωβρίου, τιμά την ημέρα αυτή αναδεικνύοντας την μεγάλη συμβολή των ηλικιωμένων σε όλους τους τομείς όπως στην κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη, καθώς οι ηλικιωμένοι παίζουν ολοένα και σημαντικότερο ρόλο, μέσω του εθελοντικού έργου τους, της μετάδοσης των εμπειριών και των γνώσεων τους, της βοήθειας που δίνουν στα παιδιά τους, αναλαμβάνοντας να φροντίζουν τα εγγόνια τους, αλλά και της αυξανόμενης συμμετοχής τους στην αγορά εργασίας.

Επίσης, με αφορμή τη σημερινή ημέρα, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για την επαναλειτουργία του Κέντρου Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων (Κ.Α.Π.Η.) του Δήμου Ανατολικής Σάμου. Μετά από μακρά περίοδο διακοπής της λειτουργίας του, λόγω της πανδημίας covid-19 και της παραχώρησης του χώρου στην ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ για την διενέργεια rapid test, ο χώρος του Κ.Α.Π.Η. ανακαινίστηκε και είναι πλέον διαθέσιμος. Οι ημέρες λειτουργίας θα είναι Δευτέρα με Παρασκευή, και ώρες  8:00 με 14:00.

Από την Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2023, όσοι δημότες επιθυμούν μπορούν να εγγράφονται μέλη του Κ.Α.Π.Η. στα γραφεία της Δ/νσης Κοινωνικής Πρόνοιας, Διοικητήριο 1ος όροφος. Για την εγγραφή μελών στο Κ.Α.Π.Η. απαιτούνται:

  1. αίτηση εγγραφής
  2. φωτοαντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου
  3. αποδεικτικό στοιχείο της μόνιμης κατοικίας, όπως λογαριασμός ΔΕΚΟ (ΔΕΗ, ΟΤΕ) ή οτιδήποτε βεβαιώνει το όνομα του και την διεύθυνση κατοικίας του. Αν είναι δημότης Δήμου Ανατολικής Σάμου προσκομίζει βεβαίωση από το Δημοτολόγιο.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλέφωνο: 2273353454 και στο e-mail: dkpsamou@samos.gr