Οι πρώτοι  60 υγειονομικοί και  διοικητικοί υπάλληλοι του Νοσοκομείου Σάμου  εμβολιάστηκαν σήμερα  με  πρώτον το διοικητή του, Νίκο Στεφανή.   Ακολούθησαν ο Διοικητικός Διευθυντής Μιχάλης Καραβασίλης, η πρόεδρος της Επιτροπής Λοιμώξεων Βασιλική Βελώνη και η Προϊσταμένη της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας Σταματία Καρύδα.

Οι  εμβολιασμοί ξεκίνησαν  στις 8: 30 ακριβώς  και ολοκληρώθηκαν στις 3 το μεσημέρι με νοσηλευτές και γιατρούς να εναλλάσσονται στη θέση για το εμβόλιο. Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο που έχει  οριστεί ως εμβολιαστικό κέντρο   υπάρχει ένα τμήμα που  χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση τυχόν  αλλεργικών  παρενεργειών. Σήμερα αυτό δε χρειάστηκε καθώς δεν υπήρξε καμία παρενέργεια σε όσους έκαναν το εμβόλιο.

Τα 190 εμβόλια της Pfizer  τα οποία έφτασαν χθες με πτήση της Aegean  στο νησί θα πρέπει να καταναλωθούν ως την Παρασκευή το βράδυ  καθώς διατηρούνται εκτός  της μεγάλης ψύξης μόνο για 5 ημέρες.

Μέχρι την Παρασκευή θα φτάσει και η δεύτερη παρτίδα εμβολίων. Να σημειώσουμε ότι και οι 30 υγειονομικοί του Κ.Υ Καρλοβάσου  θα εμβολιαστούν στο Νοσοκομείο της Σάμου  ενώ  είναι όλα έτοιμα σύμφωνα με την Συντονίστρια του Κ.Υ Ευτυχία Δήμου  να λειτουργήσει για τον μαζικό εμβολιασμό του πληθυσμού ως εμβολιαστικό κέντρο.