Από αύριο, Πέμπτη (19/08),  μέχρι και την Κυριακή (22/08) παιδιά ηλικία 8 έως 12 ετών θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στο summer camp ιστιοπλοΐας «Samia 2021» για να γνωρίσουν το θαλάσσιο άθλημα. «Εμείς, ο Ναυτικός Όμιλος Σάμου, έχουμε το άθλημα. Ξέρετε αυτό είναι οργάνωση του Δήμου και του Γραφείου Αθλητισμού του Υπουργείου Ναυτιλίας, που σημαίνει το Λιμεναρχείο πρακτικά, οι οποίοι έχουν την οργάνωση και εμείς, βέβαια, έχουμε το αντικείμενο» εξήγησε ο κ. Αλέξης Κιουλάφας, Πρόεδρος του Ν.Ο., στη ραδιοφωνική εκπομπή «Στις 10 με τόνο» της Βιολέτας Τριπόδη στους 99,8 fm.

Για τον μεγάλο αριθμό συμμετοχών στην αθλητική διοργάνωση μίλησε ο κ. Κιουλάφας αναφερόμενος, επίσης, στο ενδεχόμενο που υπήρξε για τη μη πραγματοποίησης του camp λόγω της άσχημης κατάστασης που επικρατούσε σε εθνικό επίπεδο. «Συμμετοχές υπάρχουν. Είναι, βέβαια, και τα παιδιά που είναι όλο το χρόνο σε εμάς (Ν.Ο.Σ.). Παρ’ όλα αυτά, υπάρχουν δικά μας παιδιά, υπάρχουν και παιδιά τα οποία δεν έχουν σχέση και αυτός είναι ο στόχος της διοργάνωσης, να αποκτήσουν μια επαφή και μια εμπειρία με την ιστιοπλοΐα, με την αθλητική ιστιοπλοΐα τριγώνου. Το πρόβλημα που λίγο παρουσιάστηκε ήταν ότι, δυστυχώς, κάναμε κάποια φυσιολογικά πράγματα σε μια μη φυσιολογική στιγμή. Μιλάω για φωτιές. Μιλάω για όλα αυτά που συμβαίνουν και κανείς δεν ήξερε τελικά εάν θα γινόταν η οργάνωση ή όποιες οργανώσεις βλέπετε.  Παρ’ όλα αυτά, μέσα στις δυσκολίες έχουμε καταφέρει και κλειδώνει ότι το camp θα γίνει κανονικά. Για τους λόγους αυτούς κάποια χαρτιά όπως είναι το ιατρικό πιστοποιητικό  κανονίστηκε την Πέμπτη (19/08/2021) γιατί αυτό θα γίνει Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 17:00-19:30 μμ. Κανονίστηκε, λοιπόν, την Πέμπτη στις 16:00 μμ., πριν την έναρξη της διοργάνωσης, να υπάρχει γιατρός στο χώρο των εγκαταστάσεων του Ναυτικού Ομίλου Σάμου ώστε να εξετάσει τα παιδιά για να μπορέσουν να συμμετέχουν κάτω από τις προϋποθέσεις αυτές. Όποιοι γονείς ενδιαφέρονται και έχουν παιδιά αυτής της ηλικίας θα μπορούν να έρθουν σε επαφή μέσω του e-mail του Ναυτικού Ομίλου για να συμμετέχουν».

Η κ. Δέσποινα Κάϊλα, Αντιδήμαρχος Πολιτισμού-Τουρισμού του Δήμου Ανατολικής Σάμου, εξέφρασε την αρχική αγωνία της για την υλοποίηση ή όχι της αθλητικής διοργάνωσης καταλήγοντας στην ανακοίνωση για την τελική διεξαγωγή του camp. «Ήταν κανονικά να βγει ανακοίνωση νωρίτερα για να προλάβουν οι γονείς να κάνουν ό, τι πρέπει για τα παιδιά, για τους γιατρούς και το δελτίο που χρειάζεται για αυτό. Αλλά επειδή όλα έπεσαν εκείνο το διάστημα των πυρκαγιών και η στεναχώρια και η θλίψη ήταν μεγάλη, δεν ανέβηκε την ώρα που έπρεπε. Οπότε, απλά, έγιναν όλα πιο γρήγορα. Δεν άλλαξε κάτι αλλά τώρα στο τέλος κάνουμε ό, τι μπορούμε για να μαζέψουμε όσα πιο πολλά παιδιά μπορούμε. Είναι ένα ιδιαίτερο event. Έρχεται ένας πρωταθλητής. Τα παιδιά μας διψάνε για τέτοιες εκδηλώσεις, Οπότε για αυτό αγωνιούμε και θέλουμε όσα πιο πολλά να το γευτούν και να περάσουν καλά. Γιατί θα περάσουν καλά».