Από το σχολικό κτίριο του Ευδήλου που στεγάζει το ΕΠΑΛ και το ΓΕΛ Ευδήλου ο δήμαρχος Ικαρίας, Νίκος Καλαμπόγιας, ευχήθηκε σε μαθητές και εκπαιδευτικούς να έχουν μια γόνιμη χρονιά και ν’ αποκτήσουν τα εφόδια εκείνα που θα τους επιτρέψουν να διευρύνουν τους ορίζοντές τους.
«Η έναρξη κάθε σχολικής χρονιάς – τόνισε – σηματοδοτεί την αφετηρία μιας συναρπαστικής διαδρομής προς την κατάκτηση της γνώσης και συνοδεύεται από στόχους, όνειρα και δεκάδες νέες προκλήσεις για όλους τους μαθητές.
Ιδιαίτερες ευχές στα “πρωτάκια” που ξεκινούν το ταξίδι τους στον μαγευτικό κόσμο της γνώσης, αλλά και στους μαθητές της Γ΄ Λυκείου που προετοιμάζονται για την εισαγωγή τους στα Ιδρύματα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης”.
“Φέτος για πρώτη φορά – σημείωσε ο κ. Καλαμπόγιας – καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε μια τελείως διαφορετική πραγματικότητα από αυτή που γνωρίζαμε στις σχολικές αίθουσες. Μαζί με την απόκτηση πολύτιμων γνώσεων ερχόμαστε να αποδείξουμε και την υπευθυνότητα μας, ώστε να διαφυλάξουμε όχι μόνο την ατομική μας υγεία, αλλά και του διπλανού μας! Χωρίς κανέναν εφησυχασμό απέναντι στις νέες συνθήκες που έχει δημιουργήσει η κρίση της πανδημίας, με πνεύμα συνεργασίας και αλληλεγγύης, τηρώντας κάθε οδηγία για τις υγειονομικές προδιαγραφές, επιστρέφουμε δυναμικά στα θρανία και προσπαθούμε να μείνουμε υγιείς και δυνατοί”.
“Ως Δημοτική Αρχή – συνέχισε – εξασφαλίσαμε τον απαραίτητο εξοπλισμό που θα χρειαστούν οι μαθητές μας προκειμένου να μπορέσουν τα σχολεία μας να αντεπεξέλθουν στη δύσκολη αυτή δοκιμασία. Έτσι ήδη διανεμήθηκαν περίπου 970 μάσκες σε όλες μας τις σχολικές μονάδες και το επόμενο διάστημα θα διανεμηθεί επιπλέον ποσότητα, ενώ παράλληλα ως δημοτική αρχή, θα βρισκόμαστε διαρκώς στο πλευρό σας για να συνδράμουμε σε ό,τι ανάγκες προκύψουν. Πρέπει να φροντίσουμε όλοι μαζί, μέσω της διαρκούς συνεργασίας, να διαμορφώσουμε ένα άρτιο και ασφαλές εκπαιδευτικό περιβάλλον για το καλό των παιδιών μας και για το μέλλον τους. Στόχος μας, είναι και φέτος οι μαθητές μας να κατακτήσουν τη γνώση, να γαλουχηθούν με αρχές και αξίες και να διαπρέψουν ξανά, κάνοντας μας για μια ακόμη φορά υπερήφανους”.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ ΑΙΓΑΙΟΥ