Στις 29 Απριλίου 2022 στην Πόλη του Βόλου, διεξήχθη το 62 τριήμερο Κεντρικό Συνέδριο του Ρόταρυ, κατά την διάρκεια του οποίου, επεδόθη στον Πρόεδρο του Ροταριανού Ομίλου Σάμου Νικόλαο Βακάκη, Βραβείο για την Προσφορά του.
Κατά την έναρξη του Ροταριανού Συνεδρίου, τελέστηκε ο Αγιασμός από τον Εκπρόσωπο της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού, ο οποίος διεβίβασε τις Ευλογίες και την Πατρική Αγάπη του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ.κ. Ιγνατίου προς τους Ροταριανούς για το μεγάλο και Θεάρεστο Έργο τους.
Στο Ροταριανό Συνέδριο συμμετείχαν σημαντικοί Παράγοντες της Επιχειρηματικής, Πολιτικής, Οικονομικής, Κοινωνικής, Ακαδημαϊκής-Εκπαιδευτικής και Καλλιτεχνικής Κοινότητος.
Ο Νικόλαος Βακάκης, ο οποίος εδώ και δύο χρόνια ηγήθηκε επάξια της συλλογικής Προσφοράς του Μεγάλου Έργου του Ροταριανού Ομίλου Σάμου, είναι ακέραιος χαρακτήρας, αφοσιωμένος Οικογενειάρχης, Άριστος Επιχειρηματίας, καταξιωμένος στην Κοινωνική και Πολιτική ζωή του Τόπου μας, συνεχίζοντας να προσφέρει τα μέγιστα, προς όφελος της αναβάθμισης της Σάμου σε όλα τα πεδία.