Με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνουμε τη βράβευση με Χρυσό Μετάλλιο του agasto organic στον διεθνή διαγωνισμό ελαιολάδου Athena International Olive Oil Competition – Athiooc.
Για την ομάδα του agasto η βράβευση αυτή αποτελεί σημαντικό σταθμό στην προσπάθεια για την αξιοποίηση της τοπικής παραγωγής ελαιολάδου στο νησί της Σάμου.

00AgastoOrganic

Το agastoorganicείναι βιολογικό εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο που παράγεται και εμφιαλώνεται στο Σάμο από την επιχείρηση «Θ. Χαρμπής».

Η επιχείρηση ξεκίνησε τη λειτουργία της το 2016με στόχο την αξιοποίηση της τοπικής παραγωγής ελαιολάδου στο νησί της Σάμου.Οι εγκαταστάσεις της βρίσκονται στη νότια Σάμο, μέσα σε ελαιώνα κι έχουν πιστοποιηθεί με τις πιο αυστηρές προδιαγραφές περιβαλλοντικής διαχείρισης.

Η επιχείρηση τυποποιεί εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο ψυχρής έκθλιψης  σε γυάλινη φιάλη 500 ml και 750 ml καθώς και σε μεταλλικό δοχείο 5 λίτρων.    Η κύρια όμως παραγωγική της κατεύθυνση αφορά την τυποποίηση βιολογικού ελαιολάδου σε γυάλινη φιάλη 250 ml, 500 ml και 750 ml καθώς και σε μεταλλικό δοχείο 3 λίτρων.

Στους ιδιόκτητους ελαιώνες αλλά και στους ελαιώνες των μελών της ομάδας βιοκαλλιεργητών που συνεργάζονται με την επιχείρηση, εφαρμόζονται από το 2001 οι αρχές της βιολογικής γεωργίας,  οπότε και ελέγχεται κάθε βήμα της παραγωγικής διαδικασίας από το χωράφι ως την τελική συσκευασία.

Η επιχείρηση διαθέτει πιστοποίηση ISO 22000 και πιστοποίηση για την παραγωγή και τυποποίηση βιολογικού ελαιολάδου.

Το Agasto – Organic Extra Virgin Olive Oil συμμετείχε επίσης στο διαγωνισμό Great Taste 2017 όπου και εκεί διακρίθηκε, με ένα αστέρι.

Για όλους εμάς στην ομάδα του agasto,  η  τιμητική διάκριση του agasto organic δεν αποτελεί δικαίωση, αποτελεί την επιβεβαίωση ότι βρισκόμαστε σε σωστή πορεία.   Συνεχίζουμε…