ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στο Καρλόβασι πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός της Ύψωσης της Σημαίας της Επανάστασης το 1821, από τον Μητροπολίτη Σάμου Κύριλλο και τον αρχηγό της Σαμιακής Επανάστασης Λυκούργο Λογοθέτη.
Στη δοξολογία χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σάμου, Ικαρίας και Κορσεών κ.κ Ευσέβιου παρέστη, ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ κ. Χ. Τριαντόπουλος καθώς επίσης και ο Γ.Γ. του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Μ. Σταυριανουδάκης.
Με τη δοξολογία, την κατάθεση στεφάνων και την εντυπωσιακή παρέλαση τιμήθηκαν οι Ήρωες του νησιού μας και της πατρίδας μας και όλος ο Σαμιακός λαός που σήκωσε το ανάστημα του στο δυνάστη.
Μετά την ολοκλήρωση της τελετής το Κυβερνητικό Κλιμάκιο, ο κ. Υφυπουργός, ο κ. Γενικός Γραμματέας και η Γενική Διευθύντρια της Δ.Α.Ε.Φ.Κ κα Κλεάνθη, συμμετείχαν σε ευρεία σύσκεψη στο Δήμο Δυτικής Σάμου.
Εκεί, παρουσία του Δημάρχου Δυτικής Σάμου, του Δημοτικού Συμβουλίου Δυτικής Σάμου, του Δημάρχου Ανατολικής Σάμου και εκπροσώπων των φορέων του τόπου εξετάστηκαν όλα τα εκκρεμή θέματα που αφορούν την αποκατάσταση από τον σεισμό αλλά και άλλα θέματα που αφορούν τον Δήμο. Ο κ. Υφυπουργός υποσχέθηκε γρήγορες λύσεις.
Είναι σημαντικό ότι ο κ. Τριαντόπουλος ανακοίνωσε ειδικό πρόγραμμα στήριξης του Τουρισμού αποκλειστικά για τη Σάμο. Το πρόγραμμα αυτό θα ενισχύσει τον τουρισμό μέσα από την αξιοποίηση μιας άυλης χρεωστικής κάρτας με ένα διαθέσιμο ποσό που θα αφορά τη διαμονή, την εστίαση και το εμπόριο και θα υλοποιηθεί εν μέσω ειδικής πλατφόρμας που θα ανοίξει σύντομα.
Το κλιμάκιο έπειτα επισκέφθηκε την πόλη της Σάμου, επιθεώρησε τα έργα αποκατάστασης του Λιμένα Βαθέος και στο Δημαρχείο της Ανατολικής Σάμου εξετάστηκαν διεξοδικά τα θέματα που αφορούν το Δήμο.
Για μια ακόμη φορά, η Κυβέρνηση έδειξε έμπρακτα το ενδιαφέρον της για το πολύπαθο νησί. Στόχος παραμένει η αποκατάσταση από τις καταστροφές αλλά και μια καλύτερη επόμενη μέρα για το νησί μας, στο πεδίο της ανάπτυξης, του τουρισμού, της παιδείας, της υγείας και της κοινωνικής αλληλεγγύης.