Δελτίο Τύπου 

Ο Σύλλογος Μουσικής & Πολιτιστικής Δημιουργίας «Ηδύλη» διοργανώνει την παρουσίαση της πρόσφατης έκδοσης του πρώτου βιβλίου που εξέδωσε με τίτλο «ΚΑΤΩ ΣΤΟ ΓΙΑΛΟ». Το βιβλίο περιλαμβάνει οχτώ συν δέκα διηγήματα της Νίτσας Κιάσσου και της Έλσας Χίου, εμπνευσμένα από τη Σάμο,σε επιμέλεια των Βαγγέλη Δημητριάδη και Χρίστου Λάνδρου.

 

Εικοστός αιώνας, προ-τουριστική περίοδος, Μαραθόκαμπος Σάμου, Γιαλός, λιμάνι-ταρσανάς: η Ιστορία, η Λαογραφία, η οικογενειακή ζωή, οι συμπεριφορές, οι προσδοκίες, τα σχέδια, οι περιπέτειες, τα σχόλια για τα καθ’ ημάς, οι εκτιμήσεις για τους απέναντι γείτονες της Μικρασιατικής ακτής. τα ταξίδια –πραγματικά και της φαντασίας–, η αγάπη για τον τόπο όπως αποτυπώνονται στη βιωματική μνήμη και στα ακούσματα…

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι Άννα Ασημίνα, η φιλόλογος Δήμητρα Τριβέλα, ο ιερέας π. Φώτιος Βλάχος και οι συγγραφείς. Θα υπάρχει συμμετοχή της Μικτής χορωδίας του Συλλόγου η οποία θα τραγουδήσει πολυφωνικά επεξεργασμένα παραδοσιακά τραγούδια, καθώς και έκθεση χειροποίητης κούκλας με τίτλο «Οι κούκλες του εγκλεισμού» στο Σπίτι της Ηδύλης. Πρόκειται για χειροποίητες κατασκευές της Άννας Ασημίνα σε μία ανακατάταξη ιδεών και ανακυκλώσιμης ύλης.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον προαύλιο χώρο των λυόμενων, πρώην Γυμνασίου Καρλοβάσου, την Πέμπτη 23 Ιουλίου 2020, ώρα 20.30. Είσοδος ελεύθερη.

Σημ.: Προκειμένου να τηρηθούν τα μέτρα υγειονομικής προστασίας, το κοινό θα πρέπει να γνωρίζει τις οδηγίες που έχουν δοθεί για τα θεάματα από το Υπουργείο Πολιτισμού.