ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Την Παρασκευή 22 Ιούλη 2022, στις 8 το βράδυ, στη φιλόξενη αυλή της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Σάμου, θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του βιβλίου της Σύγχρονης Εποχής με τίτλο:

«1922. Ιμπεριαλιστική Εκστρατεία και Μικρασιατική Καταστροφή».

Πρόκειται για μια πολύπλευρη εργασία του Τμήματος Ιστορίας της Κ.Ε. του ΚΚΕ με την ευκαιρία συμπλήρωσης 100 χρόνων από τα συγκλονιστικά γεγονότα που σφράγισαν την ιστορία των ελληνικών πληθυσμών της Μικράς Ασίας αλλά και συνολικά του Ελληνικού λαού.

Η εμπλοκή της χώρας μας στον Α’ Παγκόσμιο πόλεμο με το μέρος της μιας πλευράς των αντιμαχόμενων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, τα ανταλλάγματα που παζάρευε  η αστική τάξη της χώρας μας, η εκστρατεία του ελληνικού στρατού στην Μικρά Ασία ως μέρος των σχεδίων της Αντάντ για να επωφεληθεί της διάλυσης της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, ο ρόλος των «συμμάχων» όταν κρίθηκε η επικράτηση της  Τουρκικής αστικής επανάστασης, η «υποδοχή» των προσφύγων και η «αποκατάστασή» τους, προσφέρονται για την εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων για το παρόν και το μέλλον του ελληνικού λαού και της χώρας μας.

Σ’ αυτές αλλά και σε μια σειρά άλλες πλευρές των γεγονότων που συνθέτουν αυτή την ιστορική περίοδο, θα εστιάσει η παρουσίαση του Στρατή Δουνιά μέλους του  Τμήματος ιστορίας της Κ.Ε. του ΚΚΕ.

Στο χώρο της εκδήλωσης θα λειτουργεί έκθεση  των εκδόσεων της «Σύγχρονης Εποχής», μεταξύ των οποίων και του συγκεκριμένου βιβλίου.

Παρασκευή 22 Ιούλη 2022, στις 8 το βράδυ,

στην αυλή της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Σάμου