Η καλοκαιρινή τουριστική σεζόν φτάνει στο τέλος της με τους περισσότερους ξενοδόχους του νησιού να είναι ευχαριστημένοι από το μεγάλο αριθμό των επισκεπτών οι οποίοι διάλεξαν τη Σάμο για τις διακοπές τους. «Κλείνοντας η τουριστική περίοδος είχαμε έναν Ιούνιο με μια πληρότητα 25-35%. Είχαμε έναν Ιούλιο με καλύτερη πληρότητα γύρω στο 80-90% και ένα Σεπτέμβριο πάει πολύ καλά, 80-90% στα περισσότερα ξενοδοχεία. Σε σχέση με το  ’19 ο τζίρος από το τουριστικό προϊόν θα είναι γύρω στο 51%» δήλωσε ο κ. Μάνος Βαλής, Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σάμου, στη ραδιοφωνική εκπομπή «Στις 10 με τόνο» της Βιολέτας Τριπόδη στους 99,8 fm.

Επίσης, ο κ. Βαλής μίλησε για την ανάγκη αναβάθμισης της πόλης της Σάμου τονίζοντας την αξία του Άνω Βαθέως. «Το Βαθύ πρέπει να αναβαθμιστεί. Το Άνω Βαθύ, πριν το σεισμό, ήταν καταπληκτικό. Οι ίδιοι οι επιχειρηματίες πρέπει να κάνουν κάτι. Η παραλιακή είναι μια από τις ωραιότερες. Μπορεί να πάρει τουρίστες. Η Σάμος έχει δυνατότητες να εξελιχθεί πολύ».

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων  μίλησε και για την έναρξη της λειτουργίας του νέου casa Cook στο Ποτοκάκι που αποτελεί την τελευταία προσθήκη για το νέο  brand, μετά την κατάρρευση του ταξιδιωτικού κολοσσού της Τhomas Cook τον Σεπτέμβριο του 2019.

Το  νέο boutique ξενοδοχείο του Ομίλου Doryssa  θα διαθέτει 128 δωμάτια   και απευθύνεται σε τουρίστες υψηλής εισοδηματικής στάθμης  που προτιμούν το καλό ποιοτικό φαγητό και την ευεξία. Στην Ελλάδα  κατασκευάζονται δύο τέτοια ξενοδοχεία ένα στην Μύκονο και αυτό της Σάμου δήλωσε ο κ. Βαλής.

Τέλος, αναφέρθηκε και  στο μεγάλο  πρόβλημα εύρεσης προσωπικού τόσο σε τοπικό όσο και σε εθνικό επίπεδο.