Για την πορεία της τουριστικής επισκεψιμότητας στο νησί της Σάμου μίλησε ο κ. Μάνος Βαλής, πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Σάμου, στη ραδιοφωνική εκπομπή «Στις 10 με τόνο» στους 99,8 fm με τη Βιολέτα Τριπόδη. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι η πληρότητα των ξενοδοχειακών καταλυμάτων για τον μήνα του Ιουλίου είναι γύρω στο 30-35%. «Κλείσαμε τον προηγούμενο μήνα (Ιούνιος) στο 20%. Περιμέναμε να πάει καλύτερα αυτός ο μήνας. Είχαμε ελπίδες με τους Ισραηλινούς» πρόσθεσε στην απάντηση του.

Ακόμα, ο κ. Βαλής επισήμανε το γενικό ζήτημα του εσωτερικού τουρισμού και τις επιπτώσεις της πανδημίας σε αυτό το κομμάτι.. «Βλέπουμε κρατήσεις εσωτερικού τουρισμού, στις 1-20/8. Η πληρότητα θα φτάσει στο 60% το συγκεκριμένο διάστημα. Υπήρχε ροή στις κρατήσεις εσωτερικού τουρισμού. Οι Έλληνες τουρίστες κλείνουν τελευταία στιγμή. Πολλοί Έλληνες τουρίστες θα προτιμήσουν να ταξιδέψουν με αμάξι και όχι να πάρουν αεροπλάνο. Ο φόβος μη κολλήσουν».

Τέλος , εξέφρασε τις προβλέψεις του ότι η πληρότητα του Σεπτεμβρίου θα φτάσει, περίπου, στο ποσοστό του 40% και ενδέχεται «επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν μέχρι τις 20/11».