Το welcome με τους ήχους και τον χορό της «Σαμιώτισσας» πραγματοποίησε η παιδική ομάδα του πολιτιστικού συλλόγου Πυθαγορείου «Ο Λυκούργος» το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου στον παραλιακό δρόμο του Πυθαγορείου.

Εκεί μαζί με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Σάμου και Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη κ. Γιώργο Κυριαζή και τοπικές επιχειρήσεις, υποδέχτηκαν 420 περίπου Καναδούς και Αμερικανούς τουρίστες (στην πλειοψηφία τους φοιτητές), οι οποίοι από νωρίς το πρωί, αφίχθησαν στο Πυθαγόρειο με το κρουαζιερόπλοιο Celestyal Olympia. Κάποιοι άλλοι από τους επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου προτίμησαν την αποβίβασή τους στο Κουσάντασι.

Πολλοί από αυτούς επισκέφτηκαν την πόλη της Σάμου, το μουσείο, την πλατεία Πυθαγόρα και άλλους προορισμούς, ενώ λόγω της ζέστης πολλοί προτίμησαν μια βουτιά στην παραλία στο «Ρεματάκι».

Δήλωσαν ότι τους άρεσε το καλωσόρισμα και η φιλοξενία, ενώ είπαν ακόμα ότι είναι φανταστικά για κάποιον να περνά τις διακοπές του στην Ελλάδα και ειδικά στα νησιά με την απέραντη γαλάζια θάλασσα.

Στους επισκέπτες δόθηκαν αναμνηστικά δώρα (δίκαιη κούπα του Πυθαγόρα, ντοματίνια και μίνι-μπουκάλια με Σαμιώτικο κρασί), ενώ η αναχώρησή τους είναι προγραμματισμένη για το απόγευμα.

Το συγκεκριμένο κρουαζιερόπλοιο εκτελεί δύο φορές την εβδομάδα το συγκεκριμένο δρομολόγιο (Τρίτη και Σάββατο) και στους επιβάτες δίνεται η δυνατότητα για επίσκεψη στο Πυθαγόρειο ή στο Κουσάντασι.