Η διεύρυνση της φετινής αποκριάτικης περατζάδας του Πολιτιστικού Συλλόγου Βαθέος ΚΑΠΕΤΑΝ ΛΑΧΑΝΑΣ, με την συμμετοχή σχεδόν πενήντα μουσικών από όλο το Αιγαίο, την Πελοπόνησο και την Κρήτη, την συμμετοχή των τοπικών χορευτικών συλλόγων, υπό την αιγίδα του Δήμου Ανατολικής Σάμου , τις σημαντικές χορηγίες και την υποστήριξη από παντού, ήταν μια πρώτη επιτυχημένη καθ΄ όλα απόπειρα “αλλαγής κλίματος” στην πολύπαθη πρωτεύουσα του νησιού μας, το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου το μεσημέρι.

΄Ενα αντάμωμα όλων των ζωντανών οργανισμών πολιτισμού και παράδοσης, των ενεργών πολιτών αυτού του τόπου, που ζωντάνεψε το πολεοδομικό συγκρότημα της πρωτεύουσας, από την αρχή του Πάνω Βαθιού μέχρι την κεντρική πλατεία Πυθαγόρα. Δεκάδες άτομα, οργανοπαίχτες, μασκαρεμένοι, παιδιά, ξεκίνησαν από το κτίριο του Π.Σ. ΚΑΠΕΤΑΝ ΛΑΧΑΝΑΣ και δια μέσου των δρόμων, της αγοράς και της προκυμαίας κατέληξαν στην πλατεία Πυθαγόρα, υπό τους ήχους της τσαμπούνας, που ήταν η βασίλισσα των οργάνων, όπου άρχισε το γλέντι, με άσματα, γαϊτανάκια και πολύ χορό.

 Συμμετείχαν: Λύκειο Ελληνίδων παράρτημα Σάμου, Χορευτικός Όμιλος Σάμου ΧΟΡ.ΟΣ, Ένωση Μικρασιατών Σάμου, Πολιτιστικός Σύλλογος Πυθαγορείου « Ο Λυκούργος», Πολιτιστικός Σύλλογος «Ωκυρρόη η Σαμία», Πολιτιστικός Σύλλογος Κοκκαρίου «Η Πηγή της Μάνας», Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Κωνσταντίνου «Αρίσταρχος ο Σάμιος», Εκπολιτιστικός και Επιμορφωτικός Σύλλογος Μυτιληνιών, και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Βαθέος.

Στους σύντομους χαιρετισμούς τους τόσο ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου όσο και η ψυχή του πολιτισμού στον δήμο, αντιδήμαρχος Δέσποινα Κάϊλα,καλωσόρισαν όλους τους επισκέπτες,μουσικούς και μη, που τίμησαν την φετινή αποκριά στην πόλη μας και ευχαρίστησαν όσους βοήθησαν στην πραγματοποίηση του εγχειρήματος, χορηγούς και συμπολίτες.

Ο κόσμος το χάρηκε και το έδειξε σε όλη την διαδρομή που πραγματοποιήθηκε, καθώς και στην πλατεία,κι ήταν μια απόδειξη ότι η πόλη μπορεί να ξαναβρεί τους ρυθμούς της, να αναπτερωθεί το τρωμένο ηθικό των κατοίκων της, να κάνει ένα νέο ξεκίνημα προς όφελος όλων, αρκεί να το πιστέψουν όλοι, φορείς και κάτοικοι και να συμβάλουν όπου και όσο μπορούν.

Αύριο Κυριακή ο Δήμος διοργανώνει στις 12 το μεσημέρι στο Κλειστό Γυμναστήριο Βαθέος, παιδικό πάρτυ, με πολλές εκπλήξεις για τους μικρούς δημότες του.

Φωτογραφίες στην σελίδα μας στο Facebook