Έναν μοναδικό τρόπο προσέγγισης της ευζωίας και της μακροβιότητας εμπνεύστηκε και παρουσιάζει ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής και γευσιγνώστης, Νεκτάριος Μπέκας. Το ονομάζει «Winelates» και έχει αποκτήσει πολλούς φανατικούς φίλους καθώς αναδεικνύει τη λειτουργική γυμναστική σε συνδυασμό με την απόλαυση ποιοτικών οίνων, όπως τα μοσχάτα κρασιά του Συνεταιρισμού της Σάμου.

Όπως τόνισε ο ίδιος και οι συνεργάτες του, κατά τη διάρκεια μιας άκρως επιτυχημένης βραδιάς αφιερωμένης στα σαμιώτικα συνεταιριστικά κρασιά, το WINELATES αποτελεί ένα απολαυστικό οινογυμναστικό ταξίδι που εναρμονίζει σώμα, αισθήσεις, νου και συναισθήματα. Μας απαλλάσσει από τους στρεσογόνους ρυθμούς της καθημερινότητας,  χαρίζοντάς μας ως αντιστάθμισμα, χαλάρωση, πληρότητα και ευεξία.

Στο «Winelates» της Παρασκευής 26 Μαΐου 2023, στην πανέμορφη Θεσσαλονίκη και στα Viva La Vita, οι λάτρεις της ποιότητας επιδόθηκαν σε μια πρωτόγνωρη εμπειρία απόλαυσης των οινοδημιουργημάτων του ΕΟΣ Σάμου, ενός εκ των μεγαλυτέρων οινοποιείων στην Ελλάδα. Η επιλογή των χιλιοβραβευμένων οίνων που παρουσιάστηκαν, κατέπληξε τους ανθρώπους που ξέρουν να ξεχωρίζουν τις εκλεκτές γεύσεις και τα αυθεντικά αρώματα των σαμιώτικων κρασιών σε συνδυασμό με τη βιωματική και ανατροφοδοτική εμπειρία των Pilates.

Όπως δήλωσαν οι ίδιοι, η μοναδικότητα του άσπρου μοσχάτου, της ποικιλίας που δίνει τα ευωδιαστά σαμιώτικα κρασιά, ξεπερνά τις «πεζούλες» της τυπικότητας  κι είναι το ίδιο ευεργετική στο σώμα, το νου μα και την ψυχή.