Ανακοίνωση

Το ΝΤΣάμου ΑΔΕΔΥ μπροστά στην νέα επέλαση της κυβέρνησης κατά των λαϊκών δικαιωμάτων με το πολυνομοσχέδιο που συζητιέται αυτές τις μέρες, έκανε προσπάθεια κήρυξης 24ωρης απεργίας για την Παρασκευή 12/1/18, οπως έχουν κάνει μια σειρά Ομοσπονδίες εργατικά κέντρα και εκατοντάδες σωματεία σε όλη την Ελλαδα.

Η προσπάθειά μας αυτή εμποδίστηκε από τις ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες της ΑΔΕΔΥ, αφού η εκτελεστική γραμματεία απέρριψε το αίτημά μας με το σαθρό επιχείρημα ότι έχει προκηρύξει στάση εργασίας για τη μέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου ενώ υπάρχει η πιθανότητα ως τη Δευτέρα να έχει ψηφιστεί το πολυνομοσχεδιο.

Για άλλη μια φορά οι εργαζόμενοι του δημοσίου βρίσκονται αποκομμένοι από τους υπόλοπους εργαζόμενους. Η ανάγκη να αλλάξει ο συσχετισμός δύναμης στα συνδικάτα και τις ομοσπονδίες προς όφελος των εργαζομένων, η ανάγκη να μπουν μπροστά οι σύγχρονες ανάγκες μας κι όχι η εξυπηρέτηση της εκάστοτε κυβερνητικής πολιτικής είναι εδώ. Οι εργαζόμενοι χρειάζεται τώρα να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους.

Συμμετέχουμε στην στάση εργασίας που έχει κηρύξει η Α.Δ.Ε.Δ.Υ για όλο το δημόσιο την δευτέρα 15/1/2018 από τις 12:00 το μεσημέρι έως την λήξει του ωραρίου και σε συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο στις 12:30 π.μ

 

Παλεύουμε:

Για να βάλουμε τέλος στο σύνολο των αντιλαϊκών νόμων και μέτρων, των μνημονίων

Για να μην πέσει κανένα σπίτι εργατικών-λαϊκών οικογενειών στα χέρια τραπεζίτη .

Για να σταματήσει οι διαρκείς φοροληστεία για να καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ και κάθε είδους χαράτσια.

Για να σταματήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις και η παράδοση του δημοσίου πλούτου στους επιχειρηματικούς ομίλους.

Γιατί πρέπει να υπερασπιστούμε το μοναδικό όπλο μας, το δικαίωμα μας στην απεργία, την οργάνωση, την συλλογική πάλη και δράση.

 

Η Ε.Γ του Ν.Τ Σάμου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ