ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 3ωρης ΣΤΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

 

Συναδέλφισσα , συνάδελφε,

 

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ καταθέτει στη Βουλή για ψήφιση την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018 Πολυνομοσχέδιο που προβλέπει νέα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα ώστε να κλείσει την 3η αξιολόγηση φορτώνοντας νέα βάρη στις πλάτες του απλού εργαζόμενου.

Το νέο Πολυνομοσχέδιο περιλαμβάνει όλα τα συμφωνημένα με τους δανειστές αντεργατικά μέτρα, που τα έχουν ανάγκη οι βιομήχανοι και οι μεγαλοεπιχειρηματίες, καθώς υπηρετούν την ανταγωνιστικότητα και τα κέρδη τους. Καταργεί τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, ιδιωτικοποιεί τη δημόσια περιουσία, επεκτείνει τους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις, μειώνει κι άλλο μισθούς και συντάξεις.  

Δεν τους φτάνουν όμως μόνο τα μέτρα, αλλά για πρώτη φορά από το 1982, που είναι εν ισχύ ο συνδικαλιστικός νόμος, μια κυβέρνηση τολμά να βάλει χέρι και στο δικαίωμα της απεργίας με στόχο την ποινικοποίηση όσων αντιστέκονται στην εργασιακή ζούγκλα που κυριαρχεί σήμερα σε όλους τους χώρους εργασίας της χώρας μας.

Αποτελεί άλλωστε διαχρονική επιδίωξη του ΣΕΒ και όλων των κυβερνήσεων να φιμώσουν κάθε φωνή αντίστασης, κάθε αγώνα των συνδικάτων που αντιστέκονται ενάντιά σε όλους τους αντεργατικούς νόμους που πλήττουν τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Θα πρέπει όλοι μας να αναλογιστούμε την απαράδεκτη στάση που τήρησαν οι συνδικαλιστικές ηγεσίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ που αρνήθηκαν να κηρύξουν 24ωρη απεργία την ημέρα που η κυβέρνηση θα φέρει για ψήφιση το συγκεκριμένο πολυνομοσχέδιο. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι η ΑΔΕΔΥ αρνήθηκε για πρώτη φορά στα χρονικά της συνδικαλιστικής ιστορίας του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Σάμου την έγκριση αιτήματος του για προκήρυξη 24ωρης απεργίας σε όλο το Δημόσιο Τομέα στο Νομό Σάμου.   

Συνάδελφοι, εμείς οι εργαζόμενοι θα πρέπει να θυμόμαστε ότι το απεργιακό δικαίωμα καταχτήθηκε από τις προηγούμενες γενιές με αιματηρούς αγώνες και θυσίες, από συνδικαλιστές που δεν «υποκλινόντουσαν» στις δυσκολίες, ούτε στους αρνητικούς συσχετισμούς που υπήρχαν τότε στο κίνημα. Έμπαιναν μπροστά, άνοιγαν δρόμο, έδιναν μάχες, μάχες με αμφίβολα πολλές φορές αποτελέσματα, για να φτάσουμε να μιλάμε εμείς για κατακτήσεις και δικαιώματα. 

 

Συνάδελφε, συναδέλφισσα,

 

Αναλογιζόμενο την συνδικαλιστική ευθύνη του και την κρισιμότητα της πολιτικής συγκυρίας

το Διοικητικό μας Συμβούλιο θεωρεί την κατάθεση πολυνομοσχεδίου που καταργεί ένα από τα βασικά εργατικά-ανθρώπινα δικαιώματα, το δικαίωμα στην απεργία, τεράστιο πλήγμα κατά των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Για το λόγο αυτό κάνει χρήση σχετικού άρθρου του καταστατικού του και προκηρύσσει 3ωρη στάση εργασίας την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018 από τις 10.00 π.μ μέχρι και της 13.00 μ.μ προκειμένου να συμμετέχουμε στην Απεργιακή κινητοποίηση που έχει προκηρύξει το Εργατικό Σάμου.

 

Συμμετέχουμε όλοι, στην 3ωρη στάση εργασίας στις 12 Ιανουαρίου 2018 και παλεύουμε :

 

-Να βάλουμε τέλος στο σύνολο των αντιλαϊκών νόμων και μέτρων, των μνημονίων.

-Να μην δοθεί κανένα σπίτι στα χέρια των Τραπεζών.

-Να σταματήσει η διαρκής φοροληστεία, να καταργηθούν όλα τα χαράτσια και ο ΕΝΦΙΑ.

-Να σταματήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις και η παράδοση του δημοσίου πλούτου στους επιχειρηματικούς ομίλους.

-Για να υπερασπιστούμε το μοναδικό όπλο μας, το δικαίωμα μας στην απεργία, την οργάνωση, την συλλογική πάλη και δράση.

 

 

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ:

ΩΡΑ 10.00 ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΑΜΟΥ.

ΩΡΑ 12.00 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΥΔΗΛΟΥ ΣΤΗΝ ΙΚΑΡΙΑ.

 

 

 

Το Δ.Σ του Συλλόγου Υπαλλήλων

Π.Ε Σάμου & Ικαρίας