ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τριήμερη επίσκεψη στην Σάμο πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης. Ο Περιφερειάρχης κατά την άφιξή του παρέδωσε υλικό για έκτακτη ανάγκη , ενισχύοντας την πολιτική προστασία της νήσου με 60 σκηνές, 200 υπνόσακους, 200 κουβέρτες και μεγάλο αριθμό κρεβατιών και στρωμάτων. Επιπλέον παραδόθηκε και ένα όχημα μεταφοράς προσωπικού στην Π.Ε Σάμου.

Την Παρασκευή 02.04.2021 ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου παρουσία του Πύραρχου Σάμου κ. Μπαχρέλου  και του Αντιπύραρχου, διοικητή της τοπικής Π.Υ  κ. Μιαούλη δώρισε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Σάμου ένα μη επανδρωμένο όχημα ( drone), το οποίο πληροί τις  προδιαγραφές που προβλέπονται για να βοηθήσει τους εργαζόμενους στην πυροσβεστική σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.  Ο κ. Μουτζούρης επεσήμανε το σημαντικό έργο που επιτελεί η Πολιτική Προστασία και η Πυροσβεστική Υπηρεσία στη Σάμο και τόνισε ότι η Περιφερειακή Αρχή θα είναι αρωγός στην προσπάθειά τους.

Ο Περιφερειάρχης συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Σάμου κ. Πανουράκη επισκέφτηκε το Πυθαγόρειο Σάμου, στο οποίο συναντήθηκε με τοπικούς φορείς και τον Πρόεδρο του χωριού κ. Νικολαΐδη, αναφέρθηκαν στα προβλήματα που υπάρχουν στο χωριό  μετά τον σεισμό ενώ ανακοινώθηκε ότι  την Δευτέρα 05.04.2021 ξεκινάνε τα έργα επιδιορθώσεως του λιμένα Πυθαγορείου.  Στην συνέχεια ο κ. Μουτζούρης επισκέφθηκε το Ηραίον Σάμου, στο οποίο συναντήθηκε με τους αλιείς του χωριού ενημερώνοντάς τους σε ποιο στάδιο βρίσκεται η πορεία του έργου του αλιευτικού καταφύγιου στο χωριό, ο Περιφερειάρχης υπογράμμισε ότι μέχρι τέλος Δεκεμβρίου αναμένεται εκτός απροόπτου να έχει δοθεί η άδεια για την κατασκευή του λιμένα, ενώ επεσήμανε και τις γραφειοκρατικές διαδικασίες που απαιτούνται και καθυστερούν χρονικά την υλοποίηση του έργου .

Κατά την διάρκεια της παραμονής του στο νησί ο κ. Μουτζούρης επισκέφθηκε για ακόμα μια φορά τα Κοντέικα, όπου συνομίλησε με κατοίκους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Το Σάββατο 03.04.2021 συναντήθηκε με εκπροσώπους πολιτιστικών συλλόγων για το ζήτημα του Επικούρειου Πολιτιστικού Κέντρου. Ο Περιφερειάρχης άκουσε με προσοχή τους εκπροσώπους, διαβεβαίωσε πως δεν πρόκειται να εκδιωχθούν από το κτίριο ενώ επεσήμανε πως πριν την υλοποίηση οποιασδήποτε απόφασης θα υπάρξει ξανά διαβούλευση με τους συλλόγους.