ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου πραγματοποιεί τριήμερη επίσκεψη στη Σάμο.

 

Η Περιφερειάρχης, συνοδευόμενη από τους Αντιπεριφερειάρχες Νίκο Κατρακάζο και Γιώργο Κυριαζή, συναντήθηκε χθες στο Καρλόβασι με το Διοικητικό Συμβούλιο του Μελισσοκομικού Συνεταιρισμού Σάμου, ο οποίος αριθμεί 181 μέλη με περισσότερες από 13.000 κυψέλες.

 

Η κα. Καλογήρου παρέστη στο σεμινάριο για τη μελισσοκομία και στον χαιρετισμό της είπε ότι αποτελεί στρατηγική επιλογή της Περιφερειακής Αρχής η διασύνδεση του πρωτογενούς τομέα με τον τουρισμό και πρόσθεσε: «Υποστηρίζουμε με κάθε τρόπο την προώθηση των υψηλής ποιότητας παραγόμενων προϊόντων μελισσοκομίας, ώστε να πάρουν τη θέση που τους αξίζει στην εγχώρια και διεθνή αγορά. Για το λόγο αυτό με κάθε χρηματοδοτικό μέσο ενισχύουμε την προσπάθεια των παραγωγών».

Η Περιφερειάρχης συναντήθηκε με τον Αντιδήμαρχο Καρλοβασίου κ. Τάσο Καλατζή και συζήτησαν θέματα τοπικού ενδιαφέροντος.

 

Σε σύσκεψη που έγινε σήμερα με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Σάμου κ. Νίκο Κατρακάζο, τον Έπαρχο Ικαρίας κ. Παναγιώτη Γενούζο και αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες, συζητήθηκε η πορεία υλοποίησης του Τεχνικού Προγράμματος της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στην Π.Ε.  Σάμου, δηλαδή στη Σάμο, την Ικαρία και τους Φούρνους.