Συνελήφθησαν 2 άνδρες Ελληνικής καταγωγής  στη Σάμο, για καλλιέργεια, κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών. Η δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνει και το αδίκημα της βίας κατά υπαλλήλων. Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων, περισσότερα από 1.300 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης (χασίς), 5 δενδρύλλια κάνναβης, εξοπλισμός για την καλλιέργεια των δενδρυλλίων και ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.

Συνελήφθησαν, την Τετάρτη, 30 Μαρτίου, στη Σάμο, μετά από οργανωμένη επιχείρηση του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σάμου, 2 ημεδαποί ηλικίας 30 και 38 τών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία -κατά περίπτωση- για καλλιέργεια, κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, καθώς και για το αδίκημα της βίας κατά υπαλλήλων.

Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, ο 30χρονος εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς σε περιοχή της Δυτικής Σάμου και σε έλεγχο που διενεργήθηκε, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης (χασίς) βάρους 0,8 γραμμαρίων.

Σε έρευνα που ακολούθησε, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στην οικία του 30χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

· 4 δοχεία που περιείχαν ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης (χασίς) συνολικού βάρους -1.297- γραμμαρίων,

· 5 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 15 έως 25 εκατοστά, καλλιεργούμενα σε γλάστρες,

· εξοπλισμός για την καλλιέργεια των δενδρυλλίων (λάμπα πυρακτώσεως, μετασχηματιστής, χρονοδιακόπτης ρεύματος) και

· ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.

Κατά την προανακριτική διαδικασία, διακριβώθηκε η εμπλοκή στην υπόθεση και του 38χρονου, ο οποίος εντοπίστηκε στην ίδια περιοχή και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

· 3 αυτοσχέδιες γλάστρες, στις οποίες είχαν τοποθετηθεί ισάριθμοι σπόροι κάνναβης,

· 17 σπόροι κάνναβης,

· συσκευή φωτισμού, που χρησιμοποιούταν για την καλλιέργεια των σπόρων κάνναβης,

· μεταλλικός θρυμματοποιητής και

· ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης (χασίς), βάρους -12,5- γραμμαρίων.

Οι δράστες κατά τον εντοπισμό τους και τον αστυνομικό έλεγχο προέβαλαν αντίσταση, ενώ όπως προέκυψε, ποσότητες των κατασχεθέντων ναρκωτικών προορίζονταν για διάθεση σε τρίτους έναντι χρηματικής αμοιβής.
Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σάμου.