Ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων της πόλης της Σάμου ικανοποιήθηκε με την τοποθέτηση ενός ΑΤΜ στον χώρο του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης. Με τον τρόπο αυτό αναμένουν να είναι μικρότερες οι ουρές αναμονής στα ανάλογα μηχανήματα εντός της πόλης.

Βέβαια παραμένει το μεγάλο  άγχος των εμπόρων της πόλης της Σάμου για τις ουρές των μεταναστών που σχηματίζονται έξω από τα καταστήματα του εμπορικού και κυρίως αυτών  της κινητής τηλεφωνίας.

Εν μέσω μιας κρίσης που καθήλωσε τους πάντες στο σπίτι και κατέστρεψε την οικονομία , το σύνολο των εμπόρων επιστρέφουν τη Δευτέρα στα μαγαζιά τους με το άγχος της επόμενης ημέρας και της τακτοποίησης των συσσωρευμένων υποχρεώσεων τους αφού από τις 18 Μαρτίου δεν έχουν χτυπήσει ούτε ευρώ στην ταμειακή τους μηχανή. Βλέποντας την κατάσταση με τους εκατοντάδες μετανάστες να συγκεντρώνονται έξω από τα μαγαζιά τους , οι περισσότεροι χωρίς μέτρα προφύλαξης, αναρωτιούνται για το  αν θα δουν πελάτες στα μαγαζιά τους.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου Γιώργος Στάντζος  ζητά την επέκταση του περιορισμού της κυκλοφορίας των μεταναστών στην πόλη  και μετά τις 10 Μαίου.

“Θεωρούμε πως η αιτούμενη παράταση είναι επιβεβλημένη στην περίπτωση της Σάμου, λαμβανομένης υπόψη της εγγύτητας του ΚΥΤ με το κέντρο του αστικού ιστού της πόλης και της μερικής χαλάρωσης των μέτρων για τον τοπικό πληθυσμό, αφού κοινή εντύπωση όλων μας είναι ότι εισερχόμαστε σε αχαρτογράφητα ύδατα”
αναφέρει ο κ. Στάντζος  σε σχετική επιστολή του προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, τους υπουργούς Υγείας και Μετανάστευσης & Ασύλου, καθώς και στον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας.

Παράλληλα ζητά την απόδοση στην κυκλοφορία της περιμετρικής οδού πόλεως Σάμου και ιδιως των κόμβων που συνδέουν την περιμετρική με το κέντρο της πόλως (έμπροσθεν Πυροσβεστικής Υπηρεσίας), του κόμβου των εργατικών κατοικιών και των Σ.Ο.Α.”