Τομεακή Επιτροπή Σάμου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 13 Μαρτίου η εκδήλωση – συζήτηση με θέμα «Συναγερμός- Όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο- Να σταματήσει κάθε εμπλοκή της Ελλάδας- Να κλείσουν οι βάσεις ΗΠΑ- ΝΑΤΟ» που διοργάνωσε η Τομεακή Επιτροπή Σάμου του ΚΚΕ και οι Οργανώσεις Βάσεις Σάμου της ΚΝΕ στο Αμφιθέατρο της Περιφέρειας στο Βαθύ.

Ομιλητής ήταν ο Βαγγέλης Μαρούπας, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, ο οποίος σημείωσε ότι η απαράδεκτη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία είναι η τυπική έναρξη του πολέμου μεταξύ των ιμπεριαλιστών ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ-Ρωσίας για τον έλεγχο των αγορών και των δρόμων μεταφοράς εμπορευμάτων, ενέργειας κλπ. Οι δυνάμεις αυτές αναθεωρούν και χαράσσουν νέα σύνορα μακελεύοντας λαούς. Ανέφερε, επίσης, την ευθύνη όλων των κυβερνήσεων στην Ελλάδα που έχουν εγκαταστήσει στη χώρα μας άπειρες ΝΑΤΟϊκές βάσεις, ενώ τη μετατρέπουν σε θύτη στέλνοντας πολεμικό υλικό στην Ουκρανία σε κοινό βηματισμό με φιλελεύθερες και σοσιαλδημοκρατικές κυβερνήσεις της Ε.Ε.

Η οξυμένη αντιπαράθεση μεταξύ των ιμπεριαλιστών, σημείωσε, έχει φτάσει στο σημείο να δικαιολογούνται υπέρογκες πολεμικές δαπάνες των χωρών με τον κίνδυνο ένας γενικευμένος πόλεμος να είναι ορατός. Αυτό το μάρμαρο πληρώνουν και οι λαοί με το τσάκισμα του εισοδήματός τους, την ακρίβεια και την ενεργειακή φτώχεια.

Το ΚΚΕ, τόνισε, προτρέπει το λαό να απορρίψει την άθλια προπαγάνδα που τον καλεί να στοιχηθεί με τον έναν ή τον άλλο ληστή, ενώ αληθινή αλληλεγγύη τόσο στο λαό της Ουκρανίας όσο και σε όλους τους λαούς, που έχουν υποστεί τα ίδια δεινά του πολέμου, είναι το δυνάμωμα της πάλης απέναντι στον καπιταλισμό που γεννά κρίσεις και πολέμους, το δυνάμωμα της πάλης για μια εργατική εξουσία που ο λαός θα είναι ο αφέντης του πλούτου που παράγει.

Στο κάλεσμα για τη συγκεκριμένη εκδήλωση ανταποκρίθηκαν εργαζόμενοι από διάφορους κλάδους, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες, συνταξιούχοι και νεολαίοι που συμμετείχαν με ενδιαφέρον στη συζήτηση, θέτοντας τα δικά τους ερωτήματα και εκφράζοντας τις αγωνίες τους για την εξέλιξη του πολέμου και των συνεπειών που θα έχει στην εργατική τάξη και τους λαούς συνολικότερα.

Σάμος, 15-3-2022