Ο στίχος από ποίημα του Διονύσιου Σολωμού έδωσε την ιδέα. Σε μέρη του νησιού μας με τα σημάδια του σεισμού του περασμένου Οκτώβρη, να πάμε και να διαβάσουμε αποσπάσματα από θεατρικά έργα που έχουμε ανεβάσει, κείμενα από την πεζογραφία, την ποίηση ή και να τραγουδήσουμε.
Όλα σχετικά με τον κάθε τόπο ξεχωριστά. Άνθη της τέχνης στα χάσματα του σεισμού, μικρή καλλιτεχνική παρέμβαση της Θεατρικής Ομάδας Σάμου, με την προσδοκία να δείξει πως ο σεισμός μπορεί να έπληξε σπίτια, κάστρα, εκκλησίες, λιμάνια, ανθρώπους όμως δύσκολα θα πλήξει την ελπίδα, την αισιοδοξία μας πως κι αυτή τη δοκιμασία θα ξεπεράσουμε.
Η δράση αυτή διήρκησε ολόκληρη την Άνοιξη του 2021 και δημοσιεύτηκε σε εννέα επεισόδια-στάσεις στη σελίδα της Θεατρικής Ομάδας Σάμου στην πλατφόρμα του Facebook. 
Στην ενιαία ολοκληρωμένη της μορφή, μπορείτε να τη δείτε στο κανάλι της Θ.Ο.Σ.  στο Youtube στον παρακάτω σύνδεσμο:
ιδέα-πρότζεκτ: Στέλιος Μάρκου λήψη βίντεο: Τάσος Σαραντίδης editing-τίτλοι-αφίσα: Γιάννης Μανδουραράκης κλασική κιθάρα: Ορφέας Κομματάς η πρωτότυπη μουσική επένδυση είναι από την παράσταση της Θ.Ο.Σ. “Τρικυμία” παίρνουν μέρος: Κώστας Βαρβαδούκας Στέλιος Μάρκου Δέσποινα Κάιλα Νικήτας Κυπαρίσης Μαργώ Παναγιωτοπούλου Παρθενόπη Αρμενάκη Μαρίλλη Λυμπέρη Πολύκαρπος Μπαχαρίδης Κάτια Καλύβα Φίλιππος Τζερέτας
 
Με τιμή
ο πρόεδρος της Θ.Ο.Σ.
Μανδουραράκης Γιάννης