Το ύστατο χαίρε στον πρώην Βουλευτή και Δήμαρχο,  Κώστα Καραμηνά ο οποίος έφυγε από τη ζωή το βράδυ του Σαββάτου σε ηλικία 73 ετών, έπειτα από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο, απηύθυνε τη Δευτέρα το απόγευμα, σύσσωμος  ο πολιτικός κόσμος της Σάμου, συγγενείς και φίλοι.

Η κηδεία τελέσθηκε σε βαρύ κλίμα στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου, χοροστατούντος του Αρχιμανδρίτη Σωτήριου ενώ επικήδειο λόγο εκφώνησαν ο Βουλευτής του Νομού και αδελφικός του φίλος  Χριστόδουλος Στεφανάδης, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Στράτος Καπώλης  και ο πρώην  αυτοδιοικητός και στενός του φίλος Νίκος Σιτζίμης. Επίσης συλληπτήρια μηνύματα απέστειλαν ο πρωθυπουργός της χώρας Κυριάκος Μητσοτάκης και οι πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς τα οποία και διάβασε ο Βουλευτής Χρ. Στεφανάδης. Το ομόφωνο ψήφισμα του Δ.Σ Ανατολικής Σάμου για  τον θάνατο του Κώστα Καραμηνά  ανέγνωσε  εντός του Ιερού Ναού ο πρόεδρος Γιώργος Κολλάρος.

Στο τέλος της εξόδιου ακολουθίας οι παρευρισκόμενοι με ένα παρατεταμένο χειροκρότημα αποχαιρέτησαν τον εκλιπόντα ενώ στο κοιμητήριο της πόλης οδηγήθηκε συνοδεία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Βαθύλου ” Αντώνης Γεροχριστοδούλου” όπως ορίζει το πρωτόκολλο.

Στεφάνια απέστειλαν ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και οι επιτροπές  Νέας Δημοκρατίας.

Η Σαμιακή Τηλεόραση εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην σύζυγό του Βηθλεέμ και στα παιδιά του Αντώνη και Χρυσάνθη.