«Σημασία έχει τι θα κάνεις εσύ που ακόμα μπορείς». Αυτό είναι το μήνυμα που φαίνεται στο τέλος του βίντεο που έφτιαξαν από κοινού η Lacta και το Κέντρο Διοτίμα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών, που είναι στις 25 Νοεμβρίου.

Ένα βίντεο γροθιά στο στομάχι, που καταφέρνει μέσα σε 4 λεπτά να οπτικοποιήσει με συγκλονιστικό τρόπο τους –πολλούς- τίτλους ειδήσεων σχετικά με τις γυναικοκτονίες που έχουν λάβει χώρα στην Ελλάδα τον τελευταίο χρόνο. Γιατί οι 13 γυναίκες που δολοφονήθηκαν από το χέρι του συντρόφου τους, τους τελευταίους μήνες δεν είναι απλά αριθμοί.

Έρωτας, χειρισμός, κακοποίηση, γυαικοκτονία. Με αυτή την αληθινή σειρά, η lacta που μέχρι σήμερα μίλαγε μόνο για την αγάπη τον έρωτα, μίλησε ανοιχτά για την κακοποίηση και τη γυναικοκτονία.

Στο συγκλονιστικό αυτό βίντεο, η Χριστίνα Χειλά-Φαμέλη, υποδύεται μία γυναίκα που βρίσκεται σε μια σχέση που ξεκινάει με έρωτα και τελειώνει σε θάνατο.

Η σχέση τους ξεκινάει με έρωτα γέλια και ευτυχία. Σιγά σιγά περνάει στον χειρισμό από κει στην κακοποίηση και τέλος στον θάνατο. «Θα είσαι δικιά μου, μόνο δικιά μου» της ψιθυρίζει στην αρχή ο σύντροφός της. Δεν μπορεί να πάρει το βλέμμα του από πάνω της, δεν την αφήνει λεπτό μόνη της. Σύντομα μετακομίσουν μαζί. Εκείνος όμως ξεκινάει να την ζηλεύει. Γίνεται παρεμβατικός και προσπαθεί να την αποκόψει από τον κοινωνικό της περίγυρο. Της ασκεί βία. Λεκτική και σωματική. Όταν εκείνη προσπαθεί να ξεφύγει εκείνος, θεωρώντας πως «είναι δική του» τη δολοφονεί.

Στο τέλος του βίντεο, ακούγεται η φράση: «Σημασία έχει τι θα κάνεις εσύ που ακόμα μπορείς», παρακινώντας έτσι γυναίκες που βρίσκονται σε μια κακοποιητική σχέση να φύγουν.

Πηγή: stonisi.gr