ΨΉΦΙΣΜΑ

Ο αγώνας που δίνουν εδώ και τρία χρόνια τα Σωματεία Δασκάλων, Νηπιαγωγών και Καθηγητών με τον οποίο μπλοκάρουν την αξιολόγηση, είναι ένα χρήσιμο παράδειγμα για το πώς ένας αγώνας δεν πάει χαμένος ακόμη και παρά την ψήφιση ενός νόμου από μια κυβέρνηση. Αφού στην περίπτωσή τους, η απεργία- αποχή που κάνουν από την αξιολόγηση  εμποδίζει στην πράξη την εφαρμογή του ψηφισμένου νόμου !  Αυτήν τη δυναμική της αμφισβήτησης απέναντί της, προσπαθεί να ανακόψει η κυβέρνηση, κι έχει τελευταία ξεκινήσει να κινείται νομικά – διοικητικά απέναντι στους διευθυντές που αντιστέκονται στην “αξιολόγηση”.

Εκφράζουμε τη στήριξή μας ως σωματείο, καθώς οι εκπαιδευτικοί είναι σταθεροί συνεργάτες μας, τα Σωματεία των εκπαιδευτικών ήταν από τους πρώτους φορείς που έσπευσαν να βγάλουν ψηφίσματα στήριξης και του δικού μας αγώνα, αλλά και γιατί ο αγώνας τους, είναι ενάντια στην κατηγοριοποίηση των σχολείων, αφορά   την υπεράσπιση του δικαιώματος στην απεργία, και στην τελική έχει στο επίκεντρό του τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών.

Αξιοποιείστε το τοπικά, με αποστολή του στις τοπικές ΕΛΜΕ και στους Συλλόγους δασκάλων, στα σχολεία ή όπου κρίνετε εσείς αναγκαίο και απαραίτητο.

Η αλληλεγγύη και η υποστήριξη ανάμεσα στις διάφορες ομάδες που αγωνίζονται και αντιστέκονται, λειτουργεί δυναμικά, πολλαπλασιαστικά και αποφέρει πολλαπλά οφέλη στην κοινότητα, στην κοινωνία και στις επιμέρους ομάδες.

Με εκτίμηση 

το ΔΣ του Σωματείου των εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης.