ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Ν.Τ Σάμου της ΑΔΕΔΥ καλεί όλους τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά στην Πανεργατική Πανελλαδική 24ωρη Απεργία την Πέμπτη  14 του Δεκέμβρη 2017 που έχουν προκηρύξει ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ.

      Ο αγώνας για να διεκδικήσουμε  μισθούς και συντάξεις αξιοπρέπειας, για την αντιμετώπιση της ανεργίας, για αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν Σύστημα Υγείας και Παιδείας , της περίθαλψης και της Κοινωνικής Ασφάλισης, είναι ΤΩΡΑ περισσότερο αναγκαίος από ποτέ. Και αυτό γιατί η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, συνεχίζοντας την πολιτική των προκατόχων της (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ), φέρνει για ψήφιση στη βουλή έναν προϋπολογισμό λιτότητας, δυσβάσταχτης φορολόγησης, όπου για μια ακόμη φορά οι μισθωτοί , οι συνταξιούχοι, οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι μικρομεσαίοι καλούνται να σηκώσουν τα βάρη.                      Η Κυβέρνηση, για να κρύψει την αντιλαϊκή πολιτική της, προσπαθεί να ρίξει στάχτη στα μάτια των εργαζομένων και να τους παραπλανήσει, ανακοινώνοντας μέρισμα 700.000.000 ευρώ, τη στιγμή που έχει αποφασίσει και υλοποιεί με το τρίτο και τέταρτο μνημόνιο μέτρα 17 δις ευρώ. Ήδη, πέρα από τα μέτρα του   προϋπολογισμού για το 2018 (κατάργηση ΕΚΑΣ, αύξηση ΦΠΑ στα νησιά , αύξηση ασφαλιστικών εισφορών , περικοπή κοινωνικών επιδομάτων κτλ) έχει ψηφίσει με τον Ν.4442/2017 (τέταρτο μνημόνιο τη μείωση του αφορολόγητου από 9.545 ευρώ στα 5.681 ευρώ , που συνεπάγεται αφαίμαξη ενός μισθού ετησίως και με τον Ν.4387/2016 περικόπτει τις κύριες και επικουρικές συντάξεις μέχρι και 40% για παλαιούς και νέους ασφαλισμένους.

H Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης με την αντιαπεργιακή, τροπολογία (άρθρο 21 Ν.4489/2017) που ψήφισε, προσπαθεί να επιβάλει με αυταρχικό, αντισυνταγματικό και παράνομο τρόπο την αξιολόγηση των Δημόσιων Υπαλλήλων.                                                                    Το Ν.Τ Σάμου της ΑΔΕΔΥ καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την αιφνιδιαστική κίνηση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να φέρει εσπευσμένα στη Βουλή τροπολογία στον συνδικαλιστικό νόμο, με την οποία επιχειρεί να περιορίσει το δικαίωμα στην απεργία, ένα δικαίωμα που κατακτήθηκε με αγώνες και αίμα!

Το απόγευμα της Δευτέρας 4/12 η Κυβέρνηση έφερε, κατά την πάγια τακτική της, εκπρόθεσμα και σε άσχετο νομοσχέδιο τη σχετική τροπολογία που συμφώνησε με τους Θεσμούς στα κρυφά, με σκοπό να ψηφιστεί από την Βουλή την Τρίτη 5/12! Μάλιστα, στην ίδια τροπολογία η Κυβέρνηση κάνει ένα ακόμη δώρο στους εργοδότες, καθώς περιλαμβάνει διάταξη που προβλέπει πως για την καταβολή αποζημίωσης σε εργατικό ατύχημα απαιτείται η διαπίστωση με δικαστική απόφαση πως το ατύχημα οφείλεται σε δόλο του εργοδότη. Μπροστά σε αυτή την κατάσταση καλούμαστε όλοι να δώσουμε το «παρών» στη Γενική Απεργία της 14ης του Δεκέμβρη και στις  απεργιακές συγκεντρώσεις Σάμος:10πμ στο Εργατικό κέντρο και Ικαρία:12:00 στον Εύδηλο.

Διεκδικούμε:

Αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις, ανάκτηση όλων των απωλειών των τελευταίων χρόνων.

Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, όχι στις Ελαστικές μορφές εργασίας, μόνιμη σταθερή δουλειά για όλους.

Υπογραφή Εθνική Γενικής Συλλογικής Σύμβασης και επαναφορά με νόμο στα 751 ευρώ για όσους αμείβονται με το βασικό μισθό, ως ελάχιστη βάση για αυξήσεις στον κατώτερο μισθό.

Όχι στις αντεργατικές αλλαγές που αλυσοδένουν τη λειτουργία των συνδικάτων. Καμία αλλαγή στον συνδικαλιστικό νόμο.

Όχι στην κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ για τα νησιά μας.

κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των χαρατσιών. Απαγόρευση πλειστηριασμών για την Εργατική-Λαϊκή οικογένεια.

 

Η Εκτελεστική Γραμματεία του Ν.Τ Σάμου ΑΔΕΔΥ