Άλλη μια σημαδιακή μέρα για τους τελειόφοιτους και απόφοιτους μαθητές των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων, υποψήφιους για εισαγωγή στα Πανεπιστήμια της Χώρας, η σημερινή, με την ανακοίνωση των βαθμολογιών των βασικών Πανελλαδικώς εξεταζόμενων μαθημάτων.

Σίγουρα θα υπάρχουν ανάμεικτα συναισθήματα. Σίγουρα κάποια παιδιά τα «πήγαν καλά», κάποια όχι και τόσο. Σίγουρα κάποια παιδιά πετυχαίνουν τον πρώτο τους στόχο κάποια όχι.

Σίγουρα όμως όλα είναι παιδιά μας. Είναι τα παιδιά σας.

Γι αυτά που πετυχαίνουν τον στόχο τους τώρα ανοίγεται ένα καινούργιο πεδίο αναζητήσεων, προκλήσεων και μελέτης. Γι αυτά όμως που δεν φαίνεται να τον πετυχαίνουν, έχουν τη μεγάλη ευκαιρία, αυτή τη δυσκολία να την κάνουν ευκαιρία ζωής, να προσπαθήσουν και να επιμείνουν σ αυτό που επιθυμούν ή να στοχεύσουν σε άλλη κατεύθυνση.

Σ όλον αυτόν τον αγώνα των παιδιών, οι γονείς, θα πρέπει να είναι δίπλα τους, να αφουγκράζονται τις αγωνίες και τα θέλω τους, να ενθαρρύνουν τις προσπάθειές τους και σε κάθε περίπτωση να μη στέκονται απέναντί τους με κριτική διάθεση, αλλά με χαμόγελο και δείχνοντάς τους εμπιστοσύνη να τους δίνουν τη δύναμη που χρειάζονται, σ αυτές τις δύσκολες για όλους εποχές.

Εμείς οι δάσκαλοι, κάναμε το καθήκον μας, παρέχοντας γνώσεις, αναπτύσσοντας δεξιότητες και καλλιεργώντας στάσεις ζωής, ελπίζοντας ότι παραδίδουμε στην κοινωνία ανθρώπους με ευαισθησίες και οράματα.

Ευχόμαστε μέσα από την καρδιά μας, σε όλους και όλες, μαθητές και μαθήτριες, ακαδημαϊκούς πολίτες πλέον, να είναι πάντα γεροί και να βρουν στη ζωή τους αυτό που επιθυμούν και τους/τις εκφράζει.

 

Ο Δ/ντης Β/θμιας Εκπ/σης Σάμου
Μιχαήλ Καπιωτάς
Φυσικός-Περιβ. Χαρτογράφος, MSc