Θερμή υποδοχή επιφύλαξαν οι αρχές των Φούρνων  στους 86 επιβάτες  του κρουαζιεροπλοίου Μs«Serenissima», που   κατέπλευσε στο λιμάνι των Φούρνων το μεσημέρι του Μεγάλου Σαββάτου προερχόμενο από τον Εύδηλο Ικαρίας.

Το κρουαζιερόπλοιο δεν κατάφερε να πλαγιοδετήσει και έτσι οι επιβάτες «βγήκαν¨με βάρκες στο λιμάνι.

Εκεί τους υποδέχτηκε ο αντιδήμαρχος Αντώνης Βούλγαρης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Φούρνων Δημήτρης Μαρκάκης, η Πάτρα Μαρκάκη από τον Πολιτιστικό Σύλλογο και κάτοικοι της περιοχής.

Στους τουρίστες προσφέρθηκε ντόπιο ημίγλυκο κρασί και τυρί ενώ το χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου χόρεψε παραδοσιακούς χορούς.

Το κρουαζιερόπλοιο, σημαίας Αγίου Βικεντίου και Γρεναδίνων,  με 52 άτομα προσωπικό  και 82 βρετανούς στην πλειοψηφία τους παρέμεινε στο λιμάνι των Φούρνων για τρεις περίπου ώρες.

Να σημειώσουμε  ότι η άφιξη του συγκεκριμένου κρουαζιεροπλοίου είναι η δεύτερη μέσα σε δυο χρόνια. Οι  τοπικές αρχές θεωρούν πολύ σημαντική την ανάπτυξη της εναλλακτικής αυτής μορφής τουρισμού και καταβάλλουν προσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση.

 

Το «Serenissima» αναχώρησε από το λιμάνι των Φούρνων στις 17:00 με προορισμό το νησί της Αποκάλυψης.

Να σημειώσουμε ότι το συγκεκριμένο κρουαζιερόπλοιο ξεκίνησε από την Χίο την Μεγάλη Παρασκευή  με 86 επιβάτες , έφτασε στο Βαθύ της Σάμου όπου και παρέμεινε  στον τουριστικό λιμένα μέχρι το βράδυ στις 22:35 με επόμενο προορισμό το λιμάνι του Ευδήλου Ικαρίας όπου έφτασε γύρω στις 06:30 του Μεγάλου Σαββάτου.