Δελτίο τύπου της ΤΕ Σάμου

Κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής το Βαγγέλη Μαρούπα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ επισκέφτηκε τις περιοχές οι οποίες επλήγησαν από τις φωτιές. Δυνάμεις της πυροσβεστικής συνεχίζουν να επιχειρούν έτσι ώστε να μη γίνουν αναζωπυρώσεις.

Μεταφέρθηκε το συλλυπητήριο μήνυμα σε σχέση με τους δυο νεκρούς από το πλήρωμα του μοιραίου ελικοπτέρου. Το κλιμάκιο του ΚΚΕ είδε από κοντά τις μεγάλες καταστροφές, συνομίλησε με πυροσβέστες και με κατοίκους της περιοχής, με μέλη και φίλους του Κόμματος που έδωσαν και δίνουν τη μάχη κατά της φωτιάς.

Η πυρκαγιά και το τραγικό δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή σε δυο μέλη του πληρώματος του πυροσβεστικού ελικοπτέρου φέρνουν ξανά στο προσκήνιο τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες της πυρόσβεσης, αλλά και την ανάγκη να παίρνονται όλα τα αναγκαία μέτρα για να μη χάνονται ανθρώπινες ζωές. Τα αναγκαία μέτρα φαίνεται ότι δεν είχαν παρθεί. Πέρα από τα μόνιμα προβλήματα που έχει η πυροσβεστική υπηρεσία όσον αφορά τη στελέχωσή της με προσωπικό, αλλά και με υποδομή εξαιτίας της υποχρηματοδότησης, κάτοικοι καταγγέλλουν ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες (δήμος, περιφέρεια κλπ) δεν είχαν φροντίσει για τον καθαρισμό και διανοίξεις των δρόμων για πρόσβαση πυροσβεστικών οχημάτων, αλλά και για άλλα κρίσιμα μέτρα πρόληψης της πυρκαγιάς.

Είναι σαφές ότι είναι ανάγκη να διερευνηθούν οι αιτίες της πυρκαγιάς, καθώς και οι συνθήκες και τα αίτια του τραγικού δυστυχήματος με το ελικόπτερο. Ο λαός της περιοχής πρέπει να είναι σε επιφυλακή για να γίνει αναδάσωση, για να μην εκμεταλλευτούν τα καμένα διάφορα επιχειρηματικά συμφέροντα. Ενώ κρίσιμο ζήτημα είναι και η πραγματοποίηση αναγκαίων αντιπλημμυρικών έργων.

Το ΚΚΕ θα στηρίξει με τις δυνάμεις του τα παραπάνω αιτήματα.

 

Σάμος, 14-07-2022