ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Συνεργασίες που εδραιώνονται με το χρόνο αλλά και τη συνέπεια. Κοινά οράματα και στόχοι για φιλοπεριβαλλοντικές δράσεις. Το «καράβι των Βίκινγκς», το εμπορικό σήμα της εταιρείας YARAμε κορυφαία θέση στη διεθνή αγορά ως πάροχος ανόργανων αζωτούχων λιπασμάτων και βιομηχανικών προϊόντων, επανατοποθέτησε την δοκιμασμένη επί μακρόν συνεργασία με τον ΕΟΣ Σάμου που έχει ως σύμβολο της μακράς οινικής διαδρομής του μοσχάτου, τη διήρη σάμαινα.

Τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023, εκπρόσωποι της εταιρίας YARAταξίδεψαν στη Σάμο για να συναντήσουν το προεδρείο, τους γεωπόνους  και στελέχη του ΕΟΣ Σάμου και να τους παραδώσουν λιπάσματα από τη σειρά διαφυλλικών λιπασμάτων YaraVita. Η συνάντηση αυτή ήταν το επιστέγασμα της βράβευσης του ΕΟΣ Σάμου στο θεσμό «Αγρότης της Χρονιάς», όπου διακρίθηκε ως η «Συλλογική Προσπάθεια της Χρονιάς 2022». Το βραβείο είχε προσφέρει, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης στον  πρόεδρο Γιάννη Σκούτα, ο εμπορικός διευθυντής της YARA Ελλάς, Λευτέρης Ρουμελιώτης.

Με αφορμή την επίσκεψη αυτή των στελεχών της εταιρείας, έγινε μια επισκόπηση για τη δυναμική της συνεργασίας με το Συνεταιρισμό της Σάμου, με ιδιαίτερη εστίαση στην θρέψη της καλλιέργειας του αμπελιού και της ελιάς που είναι εξαιρετικά σημαντικές για το νησί.Ακόμη, συζητήθηκαν οι νέες τάσεις αναφορικά με τα προϊόντα θρέψης, αλλά κι ένα εύρος υπηρεσιών από τη Υara που μπορούν να αποτελέσουν σημαντικά εργαλεία για τον ΕΟΣ Σάμου, ως προς την ολοκληρωμένη υποστήριξη των παραγωγών.

Στις νέες «πλεύσεις» αυτής της εποικοδομητικής συνεργασίας μεταξύ YARAΕλλάς και ΕΟΣ Σάμου, εντάσσεται και η εφαρμογή φιλοπεριβαλλοντικών βελτιώσεων στην καλλιέργεια (οργανικά λιπάσματα, βιοδιεγέρτες, διαφυλλικά προγράμματα, εδαφολογικές αναλύσεις, ενημερωτικές ημερίδες κ.α)  με στόχο τη μηδενική επιβάρυνση του φυσικού περιβάλλοντος.