Για

την απρόκλητη επίθεση στους διαδηλωτές
έξω από τη δίκη για το ναυάγιο της Πύλου

 

Το Εργατικό Κέντρο Σάμου καταδικάζει και καταγγέλλει την απρόκλητη και βίαιη επίθεση που δέχτηκαν διαδηλωτές σωματείων και φορέων σήμερα 21/5 έξω από τα δικαστήρια της Καλαμάτας στα πλαίσια της δίκης για το πολύνεκρο ναυάγιο της Πύλου, που συγκλόνισε τη χώρα μας πριν σχεδόν ένα χρόνο.

Καταγγέλλουμε το κλίμα αποσιώπησης, συγκάλυψης και τρομοκρατίας που κυβέρνηση και ΕΕ θέλησαν να δημιουργήσουν. Τους χάλασαν τη σούπα οι συνδικαλιστές και φορείς της Μεσσηνίας, οι οποίοι κατήγγειλαν το ναυάγιο-έγκλημα, που η αντιμεταναστευτική πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεων οδήγησε με μαθηματική ακρίβεια σε αυτό όπως και σε εκατοντάδες άλλα.

Στην προσπάθειά τους μάλιστα οι αστυνομικές δυνάμεις «να διασφαλίσουν την τάξη και ηρεμία», κι αφού οι διαδηλωτές ήταν αποφασισμένοι να βροντοφωνάξουν ότι «δε θέλουμε άλλους νεκρούς πρόσφυγες, μάνες και παιδιά στις θάλασσές μας», επεδίωξαν με γκλομπ και με συλλήψεις να τους καταστείλουν. Η τρομοκρατία δεν πέρασε, οι προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι και η συγκέντρωση συνεχίστηκε έξω από τα δικαστήρια της Καλαμάτας.

Δυναμώνουμε τον αγώνα των σωματείων για να μην ξεχαστεί το έγκλημα του ναυάγιου της Πύλου, να συνεχίσουμε να αποκαλύπτουμε τη βάρβαρη πολιτική της ΕΕ για τους πρόσφυγες και μετανάστες, να μην έχουμε άλλους νεκρούς ανθρώπους στις ακτές των νησιών μας και πουθενά.

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ