Σε έκτακτη συνεδρίαση, τη Δευτέρα 30 Απριλίου, η Διοικητική Επιτροπή του Επιμελητηρίου Σάμου,   αποφάσισε ενόψει του 14ου Αναπτυξιακού Συνεδρίου Β. Αιγαίου που θα πραγματοποιηθεί στις 2-3 Μαΐου 2018 με την συμμετοχή του Πρωθυπουργού και Υπουργών της Κυβέρνησης, να στείλει αντιπροσωπεία  στις  κινητοποιήσεις  που προγραμματίζονται.

Αναλυτικά το δελτίο τύπου αναφέρει:

«Οι κινητοποιήσεις διοργανώνονται από το Επιμελητήριο Λέσβου και το Συντονιστικό Όργανο Επαγγελματικών και Επιστημονικών Φορέων της Λέσβου.

 

Με την ευκαιρία της πραγματοποίησης του Συνεδρίου και διαβλέποντας ότι δεν υπάρχει πρόθεση επίλυσης των δυο κυρίαρχων προβλημάτων που απασχολούν τα νησιά μας και που αυτά είναι η διατήρηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ και η άμεση αποσυμφόρηση των νησιών από τον υπερβάλλοντα αριθμό μεταναστών και  προσφύγων.

 

Η Δ.Ε.του Επιμελητηρίου Σάμου αποφάσισε,να παρευρεθεί αντιπροσωπεία του Επιμελητηρίου Σάμου στις κινητοποιήσεις στην Μυτιλήνηκαθώς και το κλείσιμο των υπηρεσιών του Επιμελητηρίου την ημέρα των κινητοποιήσεων την Πέμπτη 3 Μαΐου 2018.

 

Καλούμε όλους τους φορείς να στηρίξουν τις κινητοποιήσεις αυτές, για το μέλλον των νησιών μας».