Οι  κάτοικοι της Σάμου της Ικαρίας και των Κορσεών περνάμε  δύσκολες ώρες  Οι ήδη  δύσκολες συνθήκες κάτω από τις οποίες οι νησιώτες επιχειρούν , ζουν, δέχονται τις παροχές υγείας και εκπαίδευσης το τελευταίο χρόνο λόγω της έντασης του προσφυγικού – μεταναστευτικού προβλήματος έγιναν πραγματικά τραγικές. Σήμερα ο αγώνας είναι κυριολεκτικά αγώνας επιβίωσης.

Στον αγώνα επιβίωσης που δίνουμε η εξασφάλιση χρήσιμων , προσαρμοσμένων στις ανάγκες συγκοινωνιών είναι απαραίτητος και αναγκαίος όρος για την επιβίωση.

Πληροφορηθήκαμε από τις πρώτες αντιδράσεις πολιτών και φορέων  ότι τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια που εγκρίθηκαν από τις υπηρεσίες σας για το μήνα Οκτώβριο –ένα μήνα με σημαντική ακόμη κίνηση-  παρουσιάζουν σοβαρές αδυναμίες,  συγκεκριμένα :

Σε ότι αφορά την συχνότητα των δρομολογίων για την εξυπηρέτηση των επιβατών  αλλά και τον ομαλό εφοδιασμό της αγοράς υπάρχουν αναχωρήσεις από Πειραιά από την Κυριακή έως τη Τρίτη  καθημερινά και η επόμενη αναχώρηση είναι την Παρασκευή μάλιστα με  πλοίο με μικρή μεταφορική ικανότητα σε φορτηγά. Η «λύση  μεταφοράς φορτηγών μέσω Χίου όπως γίνονταν πέρυσι δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή για προφανής λόγους. Πρέπει λοιπόν αντί της Κυριακής που είναι αντικειμενικά «νεκρή» μέρα να υπάρξει σύνδεση κάθε Πέμπτη.

Υπάρχουν 4 δρομολόγια από Πειραιά για Ικαρία σωστά κατανεμημένα 2 στον Εύδηλο και 2 στον  Άγιο Κήρυκο. Σε ότι αφορά όμως την επιστροφή από την Ικαρία υπάρχουν μόνο 3 επιστροφές 2 στον Εύδηλο και μία μόνο στον Άγιο Κήρυκο. Πρέπει να προστεθεί και μια αναχώρηση από Άγιο Κηρυκο κάθε Τετάρτη.

 

Αναμένουμε άμεσα για τις ενέργειές σας.

Είμαστε στην διάθεσή σας,

 

Με εκτίμηση,

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΥΡΙΑΖΗΣ