Μετά από πρόσκληση των διοργανωτών της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «Φωτόνησος Τεχνών & Πολιτισμού» , Η Μεγάλη του Μάρκου Σχολή, πρόκειται να ταξιδέψει στη Σάμο, τις επόμενες ημέρες, ώστε να συμμετέχει μουσικά, στο πλαίσιο διεξαγωγής του 3ου Φεστιβάλ Τεχνών – Ανατολικό Άκρο.

Το φετινό Φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στα 100 χρόνια μνήμης από τη Μικρασιατική καταστροφή του 1922 και διεξάγεται σε επιλεγμένους χώρους του Καρλοβασίου της Σάμου και στα χωριά Κοντακαίικα, Κονταίικα, Λέκκα, Υδρούσσα, Καλλιθέα και Όρμος Μαραθοκάμπου. Η πραγματοποίηση του Φεστιβάλ, έχει ως βασικό στόχο να φέρει τους κατοίκους και τους επισκέπτες του νησιού σε επαφή με τις Τέχνες και τον Πολιτισμό. Συμμετέχουν: Εικαστικοί, Φωτογράφοι, Ιστορικοί, Σκηνοθέτες, Χορωδίες και η Μουσική Σχολή ΕΝ ΧΟΡΔΑΙΣ & ΟΡΓΑΝΟΙΣ {Η Μεγάλη του Μάρκου Σχολή}. Η συνολική διάρκεια του Φεστιβάλ έχει ξεκινήσει από 20 Ιουλίου και θα ολοκληρωθεί την 20 Σεπτεμβρίου 2022 με συνδιοργανωτές τον Δήμο Δυτικής Σάμου, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και τη Διεύθυνση Πολιτισμού Δήμου Πειραιά.

 

Το ΕΝ ΧΟΡΔΑΙΣ & ΟΡΓΑΝΟΙΣ θα συμμετέχει παρουσιάζοντας τη μουσική παράσταση με τίτλο:

«Η Ποίηση και το Ρεμπέτικο» / Σύμπραξη λόγιας δημιουργίας και λαϊκής παράδοσης – πάντρεμα ποίησης με το λαϊκό ήχο και το μπουζούκι.

Η συναυλία θα είναι χωρισμένη σε 3 μέρη:

Α΄ Μέρος: «ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ» σε ποίηση του Γιάννη Ρίτσου και μουσική του Μίκη Θεοδωράκη

Β΄ Μέρος: «ΡΕΜΠΕΤΙΚΟ» σε ποίηση του Νίκου Γκάτσου και μουσική του Σταύρου Ξαρχάκου

Γ΄ Μέρος: «ΜΑΡΚΟΣ Ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΜΑΣ» σε στίχους και μουσική του Μάρκου Βαμβακάρη.

 

Ερμηνευτές: Ανδρέας Καρακότας και Σταυρούλα Μανωλοπούλου

Μουσικοί: Μαθητές της Σχολής σε σύμπραξη με τον δάσκαλό τους Αρίστο Βαμβακούση και τον μουσικό Τάκη Φραγκού.