ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΒΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

ΑΜΕΣΟΣ ΑΠΕΓΚΛΩΒΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

ΚΑΝΕΝΑ HOTSPOT ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ

 

Από το πρωί σήμερα είναι σε εξέλιξη  μια πρωτοφανής και βάρβαρη επίθεση που διέταξε η κυβέρνηση με χημικά, δακρυγόνα, αύρες και ΜΑΤ εναντίον του λαού της Μυτιλήνης και της Χίου που αγωνίζονται για να μη γίνουν τα νησιά μας τα κέντρα συγκέντρωσης-φυλακές της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η κυβέρνηση της ΝΔ εγκλωβισμένη στα αδιέξοδα της δικής της πολιτικής για το προσφυγικό-μεταναστευτικό δεν διστάζει, θυμίζοντας μαύρες στιγμές της ιστορίας μας, να διατάξει τις δυνάμεις καταστολής που έστειλε στα νησιά να λειτουργούν και να συμπεριφέρονται σαν δυνάμεις εισβολής και κατοχής, αιματοκυλώντας όσους αγωνίζονται για να μη μετατραπούν τα νησιά μας σε φυλακές απελπισμένων ψυχών.

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Σάμου συμμετείχε, από το πρωί  στις σημερινές κινητοποιήσεις στη θέση ΖΕΡΒΟΥ καλώντας και τους εργαζόμενους του νησιού να πάρουν μέρος σ’ αυτές, εκφράζοντας τόσο την συμπαράσταση και αλληλεγγύη τους στους λαούς των νησιών μας όσο και απαιτώντας να μην υπάρχει κανένα κέντρο-φυλακή στα νησιά μας.

Κλιμακώνοντας τον αγώνα των εργαζομένων της Σάμου κηρύττει 4ωρη πανσαμιακή πανεργατική στάση εργασίας από τις 12.00΄ έως τις 16.00΄ την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020 και καλεί τους εργαζόμενους και τον σαμιώτικο λαό να συμμετέχουν μαζικά στην ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στις 12.30΄ στην Πλατεία Πυθαγόρα εκφράζοντας την συμπαράσταση και αλληλεγγύη του στους λαούς των νησιών μας και

 

ΑΠΑΙΤΩΝΤΑΣ

 

  • Να αποσυρθούν ΤΩΡΑ οι δυνάμεις καταστολής από τα νησιά μας.
  • Να πάρει πίσω η κυβέρνηση την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που επιτάσσει εκτάσεις μονιμοποιώντας τον εγκλωβισμό
  • Απεγκλωβισμός προσφύγων-μεταναστών από τα νησιά και τη χώρα, να πάνε σε όποια χώρα επιθυμούν.
  • Να κλείσουν τα hotspot και να μη γίνουν άλλα, κλειστά ή ανοιχτά. Να σταματήσουν ΤΩΡΑ οι εργασίες στου ΖΕΡΒΟΥ. Στη Σάμο να υπάρχει μόνο μια μικρή δομή καταγραφής, ταυτοποίησης και πρωτοβάθμιας υγειονομικής περίθαλψης.
  • Η ΕΕ να δεχτεί τους πρόσφυγες και μετανάστες στις χώρες της.
  • Όχι στους πλωτούς φράχτες, στην καταστολή και τη βία.
  • Καμιά εμπλοκή ΜΚΟ στο προσφυγικό – μεταναστευτικό.
  • Να καταργηθεί η Συμφωνία Ελλάδας-Ε.Ε.-Τουρκίας και όποια άλλη τους εγκλωβίζει.
  • Αποζημιώσεις στο 100% των κατοίκων που έχουν υποστεί ζημιές από το μαζικό εγκλωβισμό.

Η Διοίκηση