Μετά τους τιμητές της πρωτοβουλίας του Εργατικού Κέντρου για το κλείσιμο των hotspot και τον απεγκλωβισμό των προσφύγων – μεταναστών από τα νησιά και την Ελλάδα , προέκυψαν και οι αυτόκλητοι υπερασπιστές της αγωνιστικής πρωτοβουλίας του ταξικού εργατικού κινήματος!

Τόσο ο κ. Μαριάς ο οποίος αυτοπροσκλήθηκε στη συγκέντρωση (και τι κρίμα! δεν μπορεί να έρθει), όσο και η ομάδα ΣΑΜΟΣ SOS που δηλώνει τη στήριξή της στη κινητοποίηση, είναι γνωστοί και μη εξαιρετέοι.

Τους έχουμε ακούσει να κραυγάζουν απαξιωτικά  για «λαθρομετανάστες» που πρέπει να αντιμετωπιστούν με τα όπλα στα σύνορά μας, ρατσιστικά για «βρωμιάρηδες», «κλέφτες», «βιαστές», «μαχαιροβγάλτες», εθνικιστικά για αλλόθρησκους που θα μολύνουν τα ιερά και όσια της φυλής, θα μας εξισλαμίσουν, θα εγείρουν θέμα μουσουλμανικής μειονότητας κ.ά

Κάποιοι απ’ αυτούς μάλιστα καλούσαν στη δημιουργία «ομάδων κρούσης» εναντίον των προσφύγων και αποπειράθηκαν να προπηλακίσουν στελέχη του φιλειρηνικού κινήματος στις περιβόητες «λαϊκές συνελεύσεις» τους.

Τα ξέχασαν όλα αυτά;

Τι σχέση λοιπόν μπορούν να έχουν σε μια συγκέντρωση διεθνιστικής αλληλεγγύης, που υπερασπίζεται τα δικαιώματα των θυμάτων του ιμπεριαλισμού, που δείχνει ευθέως τους ενόχους υπαίτιους της προσφυγιάς, στο πρόσωπο του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ, της ΕΕ και της πολιτικής του μεγάλου κεφαλαίου;

Τι σχέση μπορεί να έχουν τελικά με τη θέση του ΕΚΣ για ανυπακοή στις συμφωνίες, κλείσιμο του hotspot, καμιά δημιουργία νέου, απεγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών, όταν υπερασπιζόμενοι τα ιερά και τα όσια της Ε.Ε. ζητούσαν μέχρι πρότινος αυστηρή υλοποίηση της συμφωνία Κυβέρνησης-Ε.Ε.-Τουρκίας (που ευθύνεται για τον εγκλωβισμό) και σήμερα πάλι πιστοί υπηρέτες αυτής της πολιτικής ζητάνε μεταφορά του hotspot μακριά από τον «αστικό ιστό».

Προφανώς όση σχέση έχει η γνωστή «αλεπού στο παζάρι»….θολούρα στα νερά και αποπροσανατολισμό!

Ο λαός και η νεολαία της Σάμου μπορεί να βγάλουν τα συμπεράσματά τους, να τους γυρίσει ακόμη μια φορά την πλάτη και να συμμετέχει μαζικά και μαχητικά στη συγκέντρωση σήμερα το απόγευμα στις 7 στη Πλ. Πυθαγόρα.