Την θέση της σχετικά με το αναπτυξιακό πρόγραμμα ειδικού σκοπού για τα νησιά του Αιγαίου που αντιμετωπίζουν προσφυγικές ροές , κατέθεσε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στις 9 Ιούνη 2017, η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Σάμου.

Μιλώντας εκ μέρους της παράταξης ο δημοτικός σύμβουλος Κώστας Τζίχας  κατήγγειλε την κυβέρνηση για κοροϊδία με τα ψίχουλα των 25 εκατομμυρίων για ολόκληρη τη Περιφέρεια Β. Αιγαίου που ονομάζει ειδικό αναπτυξιακό, τη στιγμή που τα λαϊκά προβλήματα είναι τεράστια και οξύνονται καθημερινά από τα νέα αντιλαϊκά μέτρα που ψηφίζει  με ρυθμό πολυβόλου.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα – κοροϊδία , υπογράμμισε, που επιπλέον καλλιεργεί τον ανταγωνισμό των φορέων για το ποιος θα προλάβει να βάλει ώριμο έργο χωρίς να ορίζεται όριο προϋπολογισμού. Θα γίνει σκοτωμός , είπε, και στο τέλος θα επικρατήσουν οι ισχυρότεροι.

Η Λαϊκή Συσπείρωση κάλεσε το λαό των νησιών να μην αρκεστεί στα ψίχουλα αλλά να διεκδικήσει πόρους αντίστοιχους των λαϊκών αναγκών.

Διαφοροποιούμενη από τη δημοτική αρχή και τις άλλες παρατάξεις που αποδέχονται τη κυβερνητική λογική και  επιχειρούν να διαχειριστούν τη μιζέρια, η Λαϊκή Συσπείρωση πέρα από την αύξηση της χρηματοδότησης, ζήτησε αναλογική κατανομή των πόρων του προγράμματος και πρότεινε άξονες έργων με την παρακάτω προτεραιότητα:

 • Υποδομών αντιπυρικής , αντιπλημμυρικής, αντισεισμικής προστασίας.
 • Κτιριακό δίκτυο βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών που να καλύπτουν τις ανάγκες των νέων οικογενειών.
 • Βελτίωση και τεχνική υποστήριξη του βασικού αγροτοδασικού δικτύου που έχει σχέση με την πρόσβαση των αγροτοκτηνοτρόφων στα κτήματά τους ολόκληρο το χρόνο, καθώς και με την προστασία του δασικού μας πλούτου.
 • Ανακατασκευή και βελτίωση των αθλητικών υποδομών και εγκαταστάσεων, για την απρόσκοπτη λειτουργία όλων των αθλητικών συλλόγων και ευρύτερα του ερασιτεχνικού λαϊκού αθλητισμού.

 

 

ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΟΝΟΜΑΤΑ ΣΕ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ

 ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΨΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΟ ΤΙΣ ΔΑΠΑΝΕΣ

Την κυβερνητική υποκρισία σχετικά με την ίδρυση των λεγόμενων «Τοπικών Μονάδων Υγείας- (ΤΟ.Μ.Υ) » κατήγγειλε στο δημοτικό συμβούλιο η Λαϊκή Συσπείρωση, με αφορμή το αίτημα της περιφερειακής διεύθυνσης Υγείας να ορίσει ο δήμος, τις έδρες των 2 ΤΟ.Μ.Υ που προβλέπονται για το νησί και να παραχωρήσει και οικήματα για τη στέγασή τους.

Τα ερωτήματα που τίθενται υπογράμμισε η Λαϊκή Συσπείρωση είναι αμείλικτα και αποκαλύπτουν την προκλητική κυβερνητική κοροϊδία.

 • Γιατί δεν καλύπτουν το Κέντρο Υγείας Καρλοβάσου με το απαιτούμενο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό;
 • Γιατί δεν ιδρύουν Αστικό Κέντρο Υγείας στο Βαθύ;
 • Γιατί αφήνουν κλειστά χωρίς ούτε έναν γιατρό 14 περιφερειακά ιατρεία;
 • Γιατί δεν στελεχώνουν το Νοσοκομείο και δεν αυξάνουν – αντίθετα μειώνουν – τους πόρους για την εύρυθμη λειτουργία του;

Η κυβέρνηση της πρώτης φορά «Αριστεράς» έχει ξεπεράσει όλες τις άλλες στον εμπαιγμό και την απάτη. Αλλάζουν ονόματα και υπηρεσίες γιατί θέλουν να περικόψουν ακόμη περισσότερο τις δημόσιες δαπάνες για την υγεία. Ακόμη και ο πολυδιαφημιζόμενος «οικογενειακός γιατρός» αν εφαρμοστεί, θα λειτουργήσει ως κόφτης δημοσίων δαπανών για τους εργαζόμενους, σε φάρμακα , ιατρικές και μικροβιολογικές εξετάσεις κλπ.

Το ΚΚΕ , η Λαϊκή Συσπείρωση προβάλλουν πλαίσιο πάλης του λαού με κριτήριο τις πραγματικές; ανάγκες του ,τις σύγχρονες δυνατότητες της επιστήμης και τον τεράστιο κοινωνικά παραγόμενο πλούτο τον οποίο σφετερίζονται ελάχιστοι.

 • Πλήρη στελέχωση του Νοσοκομείου, του Κέντρου Υγείας και των Περιφερειακών Ιατρείων με το απαιτούμενο προσωπικό.
 • Αύξηση της χρηματοδότησής τους από τον κρατικό προϋπολογισμό ώστε να προσφέρουν πλήρεις και δωρεάν υπηρεσίες για όλους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
 • Πλήρη κάλυψή τους με ιατρομηχανολογικό εξοπλισμό , φάρμακα και αναλώσιμα.
 • Ενίσχυση της πρόληψης , των απαραίτητων δομών με στόχο την πλήρη κάλυψη όλου του πληθυσμού.
 • Γενικότερα, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Πρόληψη και Περίθαλψη , χωρίς καμιά επιχειρηματική δραστηριότητα.